Fredrik Førrisdahl Abrahamsen (21) fra Trømborg går under kunstnernavnet Deadhead. Vernepleier studenten driver med kunst på fritiden. Kjellerstua hjemme har blitt til studio, hvor blant annet et stort maleri malt for barnevernstjenesten i Indre Østfold ble til.

– Det hele begynte med at jeg og en kamerat begynte å lage egne klær i garasjen. Vi tenkte at vi måtte ha noe som ikke alle andre har. Etter hvert begynte jeg med malerier, og kunsten har bare solgt seg, forteller Abrahamsen.

– Jeg er jo vernepleierstudent, så jeg synes mennesker er spennende, og det kommer også fram i kunsten. Kontraster, og ta det myke og såre mot det harde, er veldig kult. Også synes jeg at man ikke trenger å være så seriøs hele tiden. Man kan godt være litt barnslig, forklarer 21-åringen.

Barnevernstjenesten i Mysen innreder lokalene. Her skal både malerier fra Havnås skole og Fredrik Førrisdahl Abrahamsen få lov til å henge.

– Jeg tok kontakt med denne unge kunstneren, men hadde ikke noe budsjett på dette her, ler Charlotte Strand.

– Jeg dro hjem til ham med lerret og fortalte at kunsten skulle henges på barnevernstjenesten. Da svarte han bare: «Dette gjør jeg med glede». Meningen var at maleriet skulle appellere til unge, for ofte blir det veldig barnevennlig, men vi har også mange ungdommer her, fortsetter hun.

– Siden vi skulle lage noe som appellerer til ungdom, tenkte jeg på graffiti med en gang. For jeg er ungdom selv og det treffer meg. Også tenkte jeg at ett menneske har flere sider, og det er ikke ett korrekt svar på hvordan man skal være. Så da malte jeg Taylor Swift i forskjellige farger. At hun ser litt til siden, og har ett skeptisk blikk er heller ikke tilfeldig, forklarer kunstneren.

– Jeg er veldig glad for at du er en kunstner med hjerte for barn og unge. Utrolig takknemlig for at du sa «ja». Her kommer kunsten din til å bli sett av mange mennesker, avslutter barnevernsleder Linda Lorentsen.