Ørje-duoen Jørgen Syversen og Sander Engsvik kjemper om NM-tittelen i klasse 3, mens trøgstingen Sindre Madsen Moe er med i toppen i juniorklassen, mens Trøgstad-bosatte Jonas Dalseth Jacobsen leder suverent i klasse 4.

Løpene – som av smittevernhensyn under korona-pandemien – kjøres med atskilte klasser henholdsvis lørdag og søndag. NM-runden sendes derimot direkte på smaalenene.no og direktesport.no fra klokka 09:00 begge dager, slik at du kan følge med på dramatikken som garantert oppstår når lokale helter skal bryne seg mot den øvrige i norgeseliten. Det til tross for at det knapt blir anledning for publikum å være til stede på banen.

(Saken fortsetter under bildet)

Holder han unna?

Mest dramatikk – i hvert fall med lokale øyne – har vi i klasse 3. Der leder regjerende norgesmester Jørgen Syversen fra Ørje med fattige tre poengs forsprang til sambygding Sander Engsvik foran helgens avsluttende og avgjørende NM-runde.

(Saken fortsetter under bildet)

I forrige NM-runde vant Engsvik finalen, men ble ilagt straffepoeng fordi han dyttet vekk Syversen, som ledet ut fra start. Nå venter trolig en ny tett kamp. Begge vil ha NM-gullet – og kanskje enda mer enn vanlig. Søndag avgjøres kampen.

Sander Engsviks storebror, Simen, ligger for øvrig på fjerdeplass og kan faktisk stikke av med NM-gullet til slutt han også om noe går galt for Sander og Jørgen. Så her blir det garantert dramatikk.

Har NM-gullet i lomma

Om det er stor dramatikk i klasse 3, så virker det langt mer avgjort i klasse 4.

(Saken fortsetter under bildet)

Der leder den Trøgstad-bosatte Jonas Dalseth Jacobsen så suverent at det må mye til for at han ikke sikrer seg NM-gullet i sin comeback-sesong. Jonas, som er samboer i Trøgstad med Malin Frøshaug – datteren til den store motorsportprofilen Even Frøshaug, ligger svært godt an til å ta NM-gullet lørdag.

I første NM-runde vant båstingen Sindre Madsen Moe fra NMK Trøgstad i juniorcupen. Sammenlagt er han nummer tre før lørdagens avsluttende runde. Med full klaff kan han stikke av med NM-tittelen for juniorer ettersom det kun skiller seks poeng opp til lederen. Klubbkamerat Torjus Svenneby er nummer fem i klassen før avslutningen og kan med et godt løp ta medalje i NM.

Alt ligger altså vel til rette for mye dramatikk i avslutningen av rallycross-NM på Momarken som du kan følge direkte her på smaalenene.no.