Gå til sidens hovedinnhold

Nå skal alle finne fram til historisk sted – nye skilt har kommet opp

Artikkelen er over 1 år gammel

Kommer du kjørende på fylkesvei 122 i retning Spydeberg eller Skiptvet, må du være blind hvis du ikke ser innkjøringen til Spydeberg prestegård. For fire nye skilt er på plass.

SPYDEBERG: Kjører du Heliveien (fylkesvei 122) med Spydeberg sentrum bak deg, vil du etter hvert se et skilt hvor det står at det er 400 meter til avkjøringen til Spydeberg prestegård. Så viser et skilt at her må du svinge av. Det samme skjer hvis du har Skiptvet bak deg.

Les også: Her ble det skrevet norgeshistorie – nå skal det bli lettere å komme seg hit

Fire nye skilt

Statens vegvesen har bestilt og satt opp de fire brune skiltene med severdighetssymbol. Det er Harald Gullåsen, styreleder i stiftelsen for Spydeberg prestegård, svært glad for.

– Det kommer busslaster for å se og høre historien om prestegården, formalhagen og sogneprest Wilse. Førstkommende helg venter vi 100 gjester, forteller han.

Gjestene blir godt mottatt av noen av de 248 medlemmene i venneforeningen.

Les også: I flere år har dugnadsgjengen jobbet med hagen – nå har den vunnet prestisjetung pris

Stort informasjonsskilt

Når du vel er framme på prestegårdens parkeringsplass, vil du finne en stor informasjonstavle på både norsk og engelsk. Der kan du lese mye av historien. Denne har stiftelsen for Spydeberg prestegård betalt 20.000 kroner for.

– Det er viktig for oss å ha slike skilt som både viser vei og forteller historien – både for innbyggerne i Indre Østfold kommune, Marker, Skiptvet og andre tilreisende, sier han.

 

Kommentarer til denne saken