Torsdag formiddag stemte et enstemmig Storting representanten fra Spydeberg inn i presidentskapet. Schou satt også i presidentskapet i forrige stortingsperiode.

LES OGSÅ: Ingjerd Schou (H) hoppet av flyturen og reiste hjem – taus om mulig statsrådspost

Fikk plassen tilbake

Forrige uke ble det ledig plass etter at Abid Raja (V) ble utnevnt til kulturminister. Torsdagens utnevnelsen av Schou betyr at Høyre tar tilbake plassen etter at partiet overlot den til Venstre og Abid Raja i forrige periode.

(Saken fortsetter under bildet)


– Hva gjør man i presidentskapet?

– Kort fortalt, administrerer Stortinget. Presidentskapet er ansvarlig for planlegging og tilrettelegging av Stortingets arbeid, og har ansvar for at konstitusjonelle regler om forholdet mellom regjering og Storting. I tillegg blir det en del representasjon som når utenlandske delegasjoner er invitert på Stortinget.

– Du leder Stortingets delegasjon til Europarådet og du er medlem av Utenriks- og Forsvarskomiteen på Stortinget? Går du ut etter at du nå er innvalgt i presidentskapet?

– Nei. Jeg blir. Men jeg får bare flere oppgaver. Men det skal være god helse i mye arbeid, svarer Schou på telefon fra Strasbourg.

FAKTA:

  • Presidentskapet gjenspeiler normalt partienes innbyrdes styrke og velges vanligvis blant Stortingets mest erfarne representanter, ofte i deres siste periode.
  • Foruten stortingspresidenten består presidentskapet fra 2009 av fem visepresidenter.
  • Presidentskapet ledes av stortingspresidenten, som innehar det høyeste offentlige verv i Norge etter kongen.