Elever på Askim videregående skole sliter med mangel på parkeringsplasser når de kjører til skolen. I løpet av skoleåret vil skolen komme i gang med anleggsarbeider for nytt yrkesfagbygg, og dette vil i en lang periode medføre et mindre parkeringsområde enn i dag.

Før produksjonen kan starte må ny oppmerking og korrekt skilting være på plass. Hvis skiltproduksjonen er i rute, og værforholdene tillater merking, så blir den nye parkeringsordningen iverksatt i løpet av mai – men det har vært noen forsinkelser grunnet den lange vinteren. Det vil fra starten være samme antall parkeringsplasser som nå.

Skal komme supertidlig

Nina Birgitte Aanestad (18) fra Tomter kjører til skolen omtrent hver dag.

– Jeg har mer frihet når jeg kjører enn når jeg tar buss, for da kan jeg sove lenger og jeg kan stikke innom butikken på veien hvis jeg vil det, sier hun.

Aanestad prøver å komme seg til skolen såpass tidlig at hun ikke trenger å stresse med å finne en parkeringsplass.

– Hvis jeg kommer senere enn jeg pleier så føler jeg at det ikke er nok elevparkeringer. Det har hendt at det ikke er nok plasser, og det var en gang jeg måtte parkere et stykke unna skolen og gå resten av veien. Det var heldigvis ikke så langt, men det var fortsatt stressende, sier hun.

18-åringen er spent på den nye ordningen som vil bli iverksatt.

– Jeg tror at veldig mange kommer til å bli veldig misfornøyde og klage, og i praksis så tror jeg at folk kommer til å prøve å komme tidligere. Jeg skal i hvert fall prøve å komme supertidlig på skolen for å sikre meg en plass, sier hun.

Den nye ordningen

Leder for drift og beredskap på Askim videregående skole, Jan-Erik Lien, forklarer situasjonen og hvordan den nye ordningen kan komme til å bli.

– Stadig flere benytter bil og mopedbil for å komme seg til skolen og Askim tannklinikk som ligger rett ved siden av, men parkeringsområdet er begrenset. Til tider er det så mange kjøretøy parkert utenfor oppmerkede parkeringsplasser, og feilparkert på EL-og HC-plasser, at de er til hinder for persontrafikk, nyttetrafikk og utrykningskjøretøy, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Han sier at parkeringsordningen skal ha kontroll på områdene som skolen disponerer i skoletiden. Tannklinikken er inkludert.

Lien forteller at skoleledelsen ser for seg en ordning som blir omtrent slik:

  • Alle biler skal stå parkert på oppmerkede plasser (inkludert mopedbiler)
  • Det området som i dag kalles elevparkering vil inntil videre være åpent for alle, men det må parkeres korrekt der også.
  • Alle som parkerer på plassene ved og mellom bygg må ha tillatelse
  • Alle ansatte på skole og tannklinikk får tillatelse ved behov
  • Gjester må registrere seg i resepsjonene
  • Elever og andre som har særlige grunner for å parkere på plasser som krever tillatelse, kan søke om p- tillatelse

Skolen arbeider med kriterier for tillatelse.

Lederen oppfordrer alle som kan til å gå, sykle og å ta bussen.

– Det er både helsefremmende og miljøvennlig, avslutter han.