Gå til sidens hovedinnhold

Mysenrussen gruser askimrussen på én ting – har likevel troen på bedring

Artikkelen er over 1 år gammel

Askimrussen har så langt kun 11 bøssebærere til årets Krafttak mot kreft-aksjon.

– Hvor mange bøssebærere har dere?

– Vi har bare elleve så langt, men vi har ikke hatt informasjonsmøte for elevene enda. Når vi har det regner vi med å få langt flere, forteller Andrea Bates Antonsen (18) fra Knapstad og Gea Øiseth Bedin (18) fra Tomter.

De to jentene sitter i russestyret til askimrussen og er henholdsvis aksjonssjef og kartsjef.

– Vi i Mysen har 111 bøssebærere så langt, forteller Christine Fladberg (18) fra Mysen og Hanne Krosby (19) fra Marker. De er aksjonssjefer for mysenrussen.

– Hvor mange bøssebærere trenger dere?

– Vi kan aldri få nok og trenger så mange som mulig, forklarer russejentene.

– Hvem kan melde seg som bøssebærer?

– Alle kan melde seg. Det er russen som arrangerer bøssebæringen, men vi håper mange som ikke er russ også vil være med å samle inn penger. Det eneste kravet vi har er at man må være over 16 år hvis man skal gå alene.

– Hvor lang tid tar det å gå med bøsse?

– Rutene varer omtrent i to timer. Hvis man har lyst til å gå sammen med noen setter vi de opp på to ruter, så da tar det litt lengre tid, men det er vel bare trivelig. Uansett om du går for Askim eller Mysen stiller vi med litt enkel servering til alle bøssebærerne.

– Hva går pengene dere samler inn til?

– De går til kreftforeningen. I år går pengene til å forske på kreftformer som få overlever.

– Hvorfor velger dere å bruke tid på dette?

– Det er viktig for oss å vise at russen ikke bare driver med fyll og fjas, men at vi også engasjerer oss. Dette er en fin måte å vise det på. De aller fleste kjenner noen som er rammet av kreft og denne innsamlingen er noe de fleste nok kan støtte.

– Har noen av dere opplevd kreft på nært holdt?

– Jeg har flere i familien som har hatt kreft og som har kreft nå. Det er viktig for meg å være med å gjøre den forskjellen når jeg først skulle være med i russestyret, forteller Christine Fladberg.

– Hvor mye penger håper dere å samle inn?

– Målet er å slå fjorårets russekull. Askim samlet inn cirka 78.000 kroner i fjor, mens Mysen samlet inn 103.000 kroner.

– Hvordan kan man melde seg for å bli bøssebærer?

Vil man gå for mysenrussen den 9. mars kan man sende sms med BØSSE 421108 Fornavn Etternavn til 2277. Vil man gå for askimrussen den 12. mars sender man sms med BØSSE 421100 Fornavn Etternavn til 2277.

Krafttak mot kreft

Krafttak mot kreft er Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon. Siden de første bøssebærerne gikk fra dør til dør i 2006 er det blitt samlet inn over 340 millioner kroner til kreftsaken gjennom Krafttak mot kreft.

Krafttak mot kreft foregår i mars hvert år. Da besøker nærmere 25 000 bøssebærere norske husstander, og samler inn penger til viktig kreftforskning og til tilbud til de som er berørt av kreft. En stor andel av våre bøssebærere er russ, i tillegg til bygdekvinnelag, frivilligsentraler, andre lag og foreninger og bedrifter. Som bøssebærer er din tid og innsats med på å redde liv.

Kilde: Kreftforeningen.no

Kommentarer til denne saken