Ble østfoldmester i frisørfaget – men har egentlig tenkt å bli noe helt annet

BESTE FRISØR: Tuva Vold Enoksen (19) fra Spydeberg gikk til topps blant frisørelevene - med to elever fra Glemmen vg skole i Fredrikstad på de nærmeste plassene.

BESTE FRISØR: Tuva Vold Enoksen (19) fra Spydeberg gikk til topps blant frisørelevene - med to elever fra Glemmen vg skole i Fredrikstad på de nærmeste plassene. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Tre elever fra Mysen videregående skole gikk helt til topps da yrkesfag-elever fra hele Østfold møttes til dyst torsdag.

DEL

MYSEN: De tre Mysen-elevene som vant sine fag er nå klare for norgesmesterskapet, som skal holdes på Glemmen i Fredrikstad, Greveskogen i Tønsberg og Elverum i april.

Elise Holmen gikk til topps i konditorfaget, Maria Tanaka Johansen seiret blant mediegrafikerne, mens Tuva Vold Enoksen ble best blant frisørelevene.

LES OGSÅ: Akutt behov for folk: I disse yrkene får du jobb

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ØVERST PÅ PALLEN: Maria Tanaka Johansen fra Mysen vg. skole kunne klatre øverst på pallen i mediegrafiker-faget. Michele Thomsen,. Akademiet (t.v.) og Peter Solbrekke Hansen, Akademiet, fikk "sølv" og "bronse".

ØVERST PÅ PALLEN: Maria Tanaka Johansen fra Mysen vg. skole kunne klatre øverst på pallen i mediegrafiker-faget. Michele Thomsen,. Akademiet (t.v.) og Peter Solbrekke Hansen, Akademiet, fikk "sølv" og "bronse". Foto:

Planen er å bli arkitekt

Spydeberg-jenta Tuva Vold Enoksen (19) synes det var stor stas å vinne blant frisør-elevene, men frisør har hun faktisk ikke tenkt å bli.

– Nå prøver jeg ut frisørfaget, men en skade i ryggen betyr at jeg ikke kan satse på dette yrket. I stedet er planene mine å bli dyrepleier, sier hun.

Frisørelevene måtte vise at de behersker tre ulike klippeteknikker og klippingen ble foretatt på frisørhoder.

Maria Tanaka Johansen, Mysen, satte alle de andre konkurrentene til veggs i mediegrafikerfaget. Men heller ikke Mysen-jenta har tenkt å satse på et yrke innen faget hun har valgt på videregående.

– Mitt mål er å bli arkitekt. Jeg liker kreative fag og bruker svært mye av tiden min med data. Sånn sett er mediegrafikk noe jeg trives med, og stanser arkitekt-planene opp kan det jo være greit å ha en plan B, sier hun. Oppgaven gikk ut på å lage logo og slagord til en miljøvennlig og grønn kantine.

LES OGSÅ: Lokal bedrift klarer ikke å få nok lærlinger: – Kanskje folk tror vi bare staker kloakk?

KONDITORFAG: Elise Holmen (t.h.) kunne motta prisen som vinner, mens Marte Karine Knudsen ble toer. Begge går på Mysen vg. skole.

KONDITORFAG: Elise Holmen (t.h.) kunne motta prisen som vinner, mens Marte Karine Knudsen ble toer. Begge går på Mysen vg. skole. Foto:

Skal fremme yrkesstolthet

Konkurransen i åtte av yrkesfagene ble gjennomført på Mysen videregående skole, mens tømrerfaget foregikk i Askim. De ni fagene var servitør, kokk, konditor, butikkslakter, søm og design, interiør og utstillingsdesign, frisør, mediegrafiker og tømrerfag.

Katrine Gustavsen, rådgiver i fylkeskommunens opplæringsavdeling, sier at mesterskapet skal være en festdag for yrkesfagene og fremme yrkesstolthet.

– Elevene legger ned enormt mye trening i forkant for å bli gode i mesterskapet. Det gir et stort samhold, og nivået på konkurransen er høyt, sier hun.

Artikkeltags