Politiet knep seieren i kampen mot asylsøkerne

Fotball er en viktig aktivitet ved Mysebu mottak. Det går ikke en dag uten at beboerne samles i gymsalen på mottaket for å spille.

Fotball er en viktig aktivitet ved Mysebu mottak. Det går ikke en dag uten at beboerne samles i gymsalen på mottaket for å spille. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Ungdommene ved Mysebu ble veldig overrasket da motstanderen ankom Mysen kunstgress i politibiler og hilste høflig før kampen.

DEL

MYSEN: Det har blitt en tradisjon at politibetjenter ved Indre Østfold politistasjon spiller en uformell fotballkamp mot de enslige mindreårige asylsøkerne ved Mysebu mottak.

De to siste årene har Mysebu gått seirende av banen, men denne gangen var det politiet som tok seieren, med 5 mål mot Mysebus 3. Det ble en spennende forestilling med mye godt spill og hyggelig stemning.

Et viktig element

– Fotball er en viktig aktivitet ved Mysebu mottak. Det går ikke en dag uten at beboerne samles i gymsalen på mottaket for å spille. Fotball er et internasjonalt språk som kan snakkes av alle. Gjennom aktivitetsmidler fra UDI har Mysen fotballklubb også gjennomført ukentlige fotballtreninger med ungdommene ved Mysebu mottak. Dette er et populært tiltak, sier mottaksleder Marius Nicolaisen.

Mye godt spill og hyggelig stemning preget kampen.

Mye godt spill og hyggelig stemning preget kampen. Foto:

Viktig å se et annet samfunn

– En kamp som dette er en viktig brobygger-arbeid fra politiets side. Ungdommene ved Mysebu ble veldig overrasket da motstanderen ankom Mysen kunstgress i politibiler og hilste høflig før kampen. Mange kjenner kun politiet fra hjemlandet hvor samspill på fotballbanen ville vært utenkelig. Mange har en underliggende redsel for sikkerhetsvakter og politi etter opplevelser i hjemlandet, eller på reisen til Norge. Jeg ønsker å gi honnør til politiet og Trond Widme som er initiativtaker til kampene. Det er viktig for de nyankomne ungdommene som bor på Mysebu å se hva slags samfunn vi har her i Norge. Det sier mye om Norge at politiet stiller opp og spiller fotballkamp mot unge asylsøkere», sier Marius Nicolaisen.

De to siste årene har Mysebu gått seirende av banen, men denne gangen var det politiet som tok seieren.

De to siste årene har Mysebu gått seirende av banen, men denne gangen var det politiet som tok seieren. Foto:

Artikkeltags