Tyventyven håper du vil betale for gavene – åpner årets julebutikk

Fengselsbetjentene Gunhild Kjeserud-Børnich (t.v.) og Vivi-Ann Jahreie åpnet torsdag julebutikk i Tyventyven utenfor Indre Østfold fengsel, avdeling Eidsberg.

Fengselsbetjentene Gunhild Kjeserud-Børnich (t.v.) og Vivi-Ann Jahreie åpnet torsdag julebutikk i Tyventyven utenfor Indre Østfold fengsel, avdeling Eidsberg. Foto:

Innsatte i fengselet på Mysen har vært kreative. Torsdag åpnet julebutikken.

DEL

MYSEN: For et år siden åpnet #Tyventyven på plassen utenfor Indre Østfold fengsel, avdeling Eidsberg. Butikken er åpen to dager i uken. Der selges varer som de innsatte selv har lagd.

Les også: Geirs varme toner innviet julebutikken til Tyventyven

– I tillegg får vi av og til gjenstander fra dødsbo eller loppemarked som enten selges som de er eller bygges om. Vi jobber en del med redesign her, sier verksbetjent Vivi-Ann Jarhreie.

– Hvordan er omsetningen i butikken?

– Vi går i pluss, opplyser hun.

Torsdag åpnet juleutsalget i samme butikk. Jahreie og vikarierende verksbetjent Gunhild Kjeserud-Børnich hadde mye fint å by på. Blant annet en stor puff som er bygd på beina til et eldre bord. Med skumgummi og nytt trekk ble den til en stor og lekker puff.

Denne er laget av et gammelt bord, stoppet med skumgummi og har fått nytt trekk. Så har den blitt til den lekreste puff.

Denne er laget av et gammelt bord, stoppet med skumgummi og har fått nytt trekk. Så har den blitt til den lekreste puff. Foto:

Les også: Nå skal Røde Kors-butikken selge fengselsvarer

Artikkeltags