De hjelper deg med den perfekte gaven - ikke fortvil hvis den havner på do

Foran f.v. sitter Lillian Sandmo Camfield (70) fra Askim, Reidun Signe Eng (51) fra Enebakk og Brit Helen Bjørnerud (64) fra Mysen klare til å hjelpe deg å finne årets julegave. Bak står f.v. Stig Sandem (69) fra Spydeberg og Terje Kristiansen (73) fra Askim.

Foran f.v. sitter Lillian Sandmo Camfield (70) fra Askim, Reidun Signe Eng (51) fra Enebakk og Brit Helen Bjørnerud (64) fra Mysen klare til å hjelpe deg å finne årets julegave. Bak står f.v. Stig Sandem (69) fra Spydeberg og Terje Kristiansen (73) fra Askim.

Artikkelen er over 1 år gammel

Dersom den som får gaven velger å plassere den på toalettet, er det ingen krise.

DEL

MYSEN: Noen lokaler er for store, andre for små mens noen ikke egner seg i det hele tatt. Men i fjor fant de 25 medlemmene i Atelier Øvre, som holder til i Gamle Øvre-bakgården i Askim, sitt favorittsted, nemlig Galleri Skrivergaarden på Mysen. Dette er den 13. gangen klubben har juleutstilling.

Over 100 bilder

I kveld åpner leder Stig Sandem den tradisjonelle utstillingen. I år stiller 17 kunstnere, derav to gjesteutstillere, ut over 100 bilder.

– Vi kan by på malerier og trykk. Siden dette er en medlemsutstilling, er det forskjellige uttrykksformer. Her kan interesserte se sommer- og vinterlandskap, portretter, abstrakt og nonfigurativ kunst, forteller Sandem. Utstillingen er åpen fredag, lørdag og søndag.

Kan henges på do

I år er det mange småbilder i Galleri Skrivergaarden.

– Perfekt som julegaver, mener Lillian Sandmo Camfield. For det er lettere å gi et forholdsvis lite bilde i julegave enn et stort som krever mye plass.

– Liker ikke mottakeren bildet, kan hun eller han henge det på do, ler hun.

– På do? Dit skal jo alle. Da blir bildet i hvert fall sett, hevder Brit Helen Bjørnerud.

Uansett. De er enige om at det er lettere å finne veggplass, enten det er på do eller i penstuen, til et lite bilde enn et stort.

Hele helgen sitter medlemmene i Atelier Øvre i Skrivergaarden – klare til å hjelpe folk med julegaver til dem som ellers har mer enn nok.

Kanskje havner bildet du kjøper på en eller annen do. Eller på hedersplassen i huset. Et bilde i gave kan være en god idé til den som har alt.

Les også: I kveld kan du se ulver og gauper i et mystisk landskap

Åpen for alle

Stig Sandem sier de 25 medlemmene i Atelier Øvre er fra Indre Østfold og Enebakk. Han ønsker flere personer med interesse for bildende kunst velkommen.

Klubbens formål er å stimulere og utvikle det enkelte medlem innen områdene maling, tegning, kunstforståelse og kreativitet. Det skjer gjennom kurs og foredrag på medlemskveldene, men også ved å besøke gallerier og utstillinger. Hver torsdag er det faste medlemskvelder.

– For å øke den faglige kompetansen, legges det opp til et program gjennom året som sikrer god, faglig veiledning, forteller Stig Sandem.

Les også: Trolsk vinter, lys sommer, ansikter og natur kan gi deg gaveideer til jul

Artikkeltags