Ungdommene takket ja til undervisning i helgen: – Det har vært bedre enn forventet

Regnet mange stykker: Adam Irshaid (18) fra Eidsberg, Sandra Marielle Solberg (16) fra Trøgstad og Erik Mårud (17) fra Ørje jobbet iherdig med matte på lørdagen.

Regnet mange stykker: Adam Irshaid (18) fra Eidsberg, Sandra Marielle Solberg (16) fra Trøgstad og Erik Mårud (17) fra Ørje jobbet iherdig med matte på lørdagen.

Av

Erik Mårud (17), Sandra Marielle Solberg (16) og Adam Irshaid (18) var tre av tyve elever som takket ja til helgeundervisning.

DEL

EIDSBERG: Mysen videregående skole har tilbudt mattekurs to lørdager for å øke motivasjonen til elevene frem mot terminprøven.

– Matematikk er spesielt. Noen kan like det, mens andre kan hate det. Jeg er litt mer i den andre enden av skalaen, sier Adam Irshaid fra Eidsberg.

– Matte er kjedelige greier, men man må bare gjøre så godt man kan, legger markingen Erik Mårud til. De er glad for at skolen la til rette for ekstra undervisning i matte nå som det nærmer seg heldagsprøven.

– Jeg ønsker å bli sykepleier, og da må jeg bestå i matte. Derfor møtte jeg opp i dag, sier Sandra Marielle Solberg (16) fra Trøgstad.

– Jeg har noen lærevansker, så jeg liker å takke ja til de tilbudene jeg får. Jeg tenker at jo mer jeg deltar på, jo bedre blir det. Personlig skulle jeg ønske at jeg jobbet litt mer med matte, slik at jeg forsto det som ble gjennomgått i timene, sier Irshaid.

Viser at de bryr seg

– At skolen legger til rette for at vi kan få ekstra undervisning på lørdager viser jo faktisk at lærerne bryr seg om oss, og er opptatt av at vi skal gjøre det bra, sier de.

Elevene er positivt overrasket over oppmøtet.

– Jeg trodde ikke at det skulle komme så mange. Jeg tenkte at vi ble rundt fem stykker, sier Irshaid.

– Ikke vært bortkastet

Ungdommene som Under 20 snakker med mener at de har fått mye ut av lørdagsundervisningen.

– Det har vært bedre enn forventet. I tillegg har det ikke vært så bråkete som det er i vanlige timer. Dem som har møtt opp har vært konsentrerte. I de vanlige timene sitter man ofte med kameratene sine, og det er ikke alltid man får gjort like mye da, sier Mårud.

– En dag som dette gir mestringsfølelse. Jo flere oppgaver man løser, jo bedre blir man. Det har faktisk gått opp en del lys for meg i dag, slår Adam Irshaid fast.

– Mange sliter med matte

Realfagsleder ved skolen, Hanne Frøyset Herland, er glad for at Mysen videregårnde skole tilba mattekurs.

– Matematikk er et fag mange sliter med og er engstelige for, så vi har iverksatt noen tiltak for å gjøre noe med det, sier hun.

Realfagslederen skulle gjerne visst hvorfor matte er utfordrende for mange.

– Jeg tror det har noe å gjøre med holdningen om at man tror man ikke klarer det, og dermed lar være å jobbe. Jeg er sikker på at hvis man jobbet mer med faget, ville man mestre det mer, sier hun.

Det var tredve elever ved skolen som fikk tilbudet. Rundt tyve av dem møtte opp.

Artikkeltags