Gå til sidens hovedinnhold

Mysen-jente i norsk storfilm – skal kaste glans over Askim-premiere

Alma Günther fra Mysen spiller en sentral rolle i den norske storfilmen «Gledelig Jul» – Hun kommer til Askim kino for å kaste glans på premieredagen.

– Det var kjempemoro hver dag da vi spilte inn filmen, stråler Alma Günther (14) fra Mysen.

Hun debuterer som filmskuespiller i den store norske julefilmen «Gledelig Jul» sammen med kjente skuespillere som Anne Marit Jacobsen og Otto Jespersen. Filmen har premiere i begynnelsen av november og da kommer Alma til Askim kino.

– Jeg skal fortelle litt om filmen før den starter og så vil det være mulighet for å ta bilder sammen med meg etter filmen, utdyper skuespilleren.

Oppfordrer til å pynte seg

Selv om det er den første filmen hun spiller i, så har hun vært foran kamera i NRK-produksjonen «Side om side» fra 2017 til 2019. Til neste år spiller hun en av hovedrollene i HBO-satsingen «Utmark». Men det var ikke gjennom de produksjonene hun fikk tilbud om å være med i «Gledelig Jul».

– Jeg spilte i «Snøfall» på Oslo Nye Teater. Der ble jeg kjent med Tarjei Sandvik Moe som også spiller i «Gledelig Jul». Det var gjennom ham at jeg ble tilbudt rollen, forklarer Alma.

Selv skal hun på rød løper og førpremiere på Colosseum kino i Oslo sammen med de andre skuespillerne i filmen dagen før premiereforestillingen i Askim. Hun håper at folk pynter seg litt i Askim også.

– Jeg vil oppfordre folk til det, smiler 14-åringen.

God norsk film

Kinosjef på Askim kino, Espen Fossum, bruker hver anledning han får til å skryte av norsk film og synes produksjonene stadig blir bedre. Når en av stjernene i filmen er fra Indre Østfold, ønsker han å gjøre litt ekstra stas på både henne og filmen.

– Vi skal lage en festpremiere, smiler kinosjefen.

Han er glad at norsk film leverer når de store internasjonale filmene uteblir på grunn av korona-situasjonen. Nylig kom det 300 gjester på premieren til den norske filmen «Børning 3». Både kinosjefen og skuespiller Alma Günther håper på enda bedre besøkstall når julefilmen starter. Smaalenenes Avis spurte Alma om hva hennes favorittjulefilm er:

– Det må være A Christmas Carol fra 1984, smiler hun og kinosjefen nikker anerkjennende.

Kommentarer til denne saken