Nytt lokalt band jobber med album

Konsert: Kløversvingen består av Jørgen Kasbo (El- gitar) og August Kann (gitar og vokal). På konserten fikk de også støtte fra Knærten Simonsen (trommer) og Sander Eriksen Nordahl (bass).

Konsert: Kløversvingen består av Jørgen Kasbo (El- gitar) og August Kann (gitar og vokal). På konserten fikk de også støtte fra Knærten Simonsen (trommer) og Sander Eriksen Nordahl (bass). Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Skiptvet-gutten Jørgen Kasbo (24) har sammen med August Kann (25) startet bandet «Kløversvingen». Nå har de sluppet sin første singel.

DEL

De to guttene er begge ferdig studerte på jazzlinja på Norges musikkhøgskole. Nå har de startet et band sammen.

– Vi har blitt kjent med hverandre gjennom musikken, og startet opp bandet for seks måneder siden. Nå er den første singelen sluppet, og vi jobber for tiden med et album. Vi har jobbet sammen på en rekke andre prosjekter, i tillegg til at vi begge fortsatt er aktive musikere innenfor andre band, sier Kann.

LES OGSÅ: Marker-band gjør comeback

Kann kommer fra Ski, og Kasbo er Skiptvet-gutt. Singelen «Herregud» er skrevet av Kann.

– Sangen handler om en venn som har mistet sin kjære. Ønsket var å skrive en hyggelig sang om et litt tristere tema, sier Kann.

Singelen er ute på de fleste strømmetjenester, og forrige fredag spilte gutta releasekonsert på Herr Nilsen i Oslo.

– Det var hyggelig å holde konsert. Vi er glade i å spille live, og prøver å gi mer enn bare musikk på showet. Det handler om å ha kontakt med publikum og formidle historier hele tiden, sier Kasbo.

Kløversvingen er en duo, men på konserter har de som regel med seg god hjelp fra andre.

LES OGSÅ: Arrangerer countryhelg med storfint besøk fra Texas

Musikalske gutter

Kasbo har drevet med musikk store deler av livet, og begynte på kulturskolen i Skiptvet som barn. På videregående gikk han musikklinja i Askim.

– Jeg har alltid drevet med musikk, og har gått både musikktematisert folkehøgskole i tillegg til fire års studie på musikkhøgskolen i Oslo. For tiden driver jeg med flere prosjekter. Jeg skal spille på en rekke festivaler i hele landet, og neste helg drar jeg til Nederland. I desember skal jeg være med på en landsdekkende Norgesturné sammen med Adam Douglas, sier Skiptvet- gutten.

LES OGSÅ: Trøgstinger gir ut plate på amerikansk plateselskap

Kløversvingen beskriver seg selv som visepop, og et jovialt norsk feelgood- band.

– Vi skriver kun sanger på norsk, noe som er spennende. Det er mer nært og ekte. Man kan ikke gjemme seg bak store engelske ord, og det blir vanskelig å sette stor avstand mellom seg selv og budskapet, sier Kasbo.

I tillegg til utallige andre prosjekter jobber de to gutta for tiden med to nye singler, og har ambisjoner om å gi ut album.

LES OGSÅ: Grand Café klar med ny singel: – Dette er ens siste dag på kloden. Hva gjør man?

– Vi er glade i plateformatet. Det krever selvsagt mye jobb, men vi har med oss rutinerte folk i studio som gjør at selve prosessen går relativt fort, sier han.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags