De rundt 20 medlemmene av dameklubben arrangerte motorsykkelens dag i mai. Da solgte de kaffe og vafler i byrommet og kjørte en tur – for så å ende opp med grilling ved Vamma.

Voksne damer

Ifølge Marion Onstad, en av motorsykkeldamene, er medlemmene i klubben fra 40 år og eldre. Som navnet sier, er dette kun damer. Klubben har også medlemmer utenfor Indre Østfold, men hovedsetet er i Askim.

– I år ga vi overskuddet etter motorsykkelens dag til Frivilligsentralen, sier Onstad.

Rett i julekassen

Det setter daglig leder Lill Pedersen pris på. Pengene skal gå til julen 2016. Det vil si feiring på julaften. Men ikke til mat og drikke. For det har Smaalenene hotell og bærpresseriet sponset i flere år. Pedersen understreker imidlertid at det ennå  ikke er gjort noen avtale om dette for 2016.

– Julekassen vår er tom. Derfor kommer de 5.349 kronene vi fikk godt med. De skal gå til lys, servietter, frukt og nøtter. Dersom barnefamilier melder seg på, kjøper vi også inn gaver til barna, sier en takknemlig Pedersen.

Ønsker klubblokale

Motorsykkeldamene har imidlertid selv et ønske også. Finnes det noen der ute som har et egnet klubblokale til leie? Ikke for dyrt og ikke for lite?

For damene vil gjerne stå sammen og mekke på motorsyklene sine. Dessuten trenger de et sted hvor disse kan lagres.