ULLENSAKER: Den 17 år gamle trialføreren fra Skiptvet var faktisk nominert tre ganger i to forskjellige kategorier til årets Motorgalla på Gardermoen.

I tillegg til at Ingveig vant ovennevnte kategori, var hun også nominert til «Årets kvinnelige utøver» og sammen med de øvrige damene på triallandslaget i samme kategori som hun vant prisen i alene.

LES OGSÅ: Ingveig (17) forsynte seg grovt av medaljene under nordisk mesterskap

Kjempestolt

– Dette var utrolig morsomt! Også var det veldig uventet i konkurranse med så sterke utøvere. Jeg er kjempestolt over å motta denne prisen. Stolt over at prestasjonene mine blir prissatt på denne måten, forteller Ingveig Håkonsen litt sliten «dagen derpå». Hun festet nemlig ut i de små timer natt til søndag, som andre prisvinnere.

– Hvordan var følelsen da du sto på podiet med prisen og ble hyllet av en full sal?

– Det var helt utrolig. Helt ubeskrivelig god følelse. Helt klart et av mine lykkeligste øyeblikk i livet, svarer trialføreren.

Prisen skal hun ha stående godt synlig framme på hylla hjemme i Skiptvet.

– Den er både den flotteste premien jeg har og den mest meritterende, slik at den skal jeg ha på hedersplass og kunne kose meg med hver eneste dag, poengterer sympatiske og hardtsatsende Ingveig Håkonsen, som vel i hovedsak fikk prisen for sølvmedaljen sin i EM, men også for solide plasseringer i VM-runder.

Høye ambisjoner

Ingveig Håkonsen påpeker at prisen hun fikk lørdag fungerer som en skikkelig vitamininnsprøyting og at den alene gjør at hun har lyst til å satse enda hardere kommende sesong. Trialføreren har allerede startet oppkjøringen for neste sesong. Der han hun lagt listen høyt når det gjelder hvilke mål hun drømmer om å nå:

– Jeg har ambisjoner om å vinne alle hjemlige løp, bli europamester og å klare «Topp 6» sammenlagt i VM, sier skjetvingen.

– Jeg vet det er svært ambisiøse mål og at jeg må trene knallhardt om jeg skal ha noen sjanse til å nå disse målene. Men jeg har god tro på at jeg kan utvikle meg mange hakk i forhold til årets sesong, og da er det naturlig å sette seg tøffe mål også, legger Ingveig Håkonsen til.