Det er duket for verdensrekordforsøk under Setskog Motorfestival. I hastighetskjøring på bakhjulet med motorsykkel.

I Guinness rekordbok står svenske Robert Gull bokført med høyeste registrerte hastighet i motorsykkelkjøring på bakhjulet på is.

For to år siden hadde han en snitthastighet over 100 meter på 206,09 kilometer i timen. Det er den rekorden Thomas Anker Iversen fra Askim har startet jakten på, skriver Indre Akershus Blad.

– Jeg har lyst på å overta han hans plass i Guinness rekordbok. Søndagens forsøk blir mitt første, så får vi se hvordan det går. Klarer jeg det ikke denne gang, er jeg innstilt på å gjøre nye forsøk når forholdene innbyr til det. Uansett skal jeg gi alt på Setten, så får det bære eller briste, sier en offensiv Anker Iversen som representerer Borg motorklubb.

Per i dag har han en karriere bak seg i både roadracing og dragracing. Sykkelen han skal bruke på Setten, en Kawazaki Z10 med 220 blodtrimma hester i motoren, er for øvrig identisk med den han vant dragracing-NM-tittelen med. 

– Et nytt fantastisk trekkplaster til festivalen, sier en opprømt festivalleder i NMK Aurskog-Høland, Thomas Ottesen.

Etter henvendelsen fra Thomas Anker Iversen er nå motorklubben i ferd med å preparere og optimalisere en 1000 meter lang bane på isen ute i Tangenvika.

LES OGSÅ: Atle (55) tildelt gjev pris for sine prestasjoner bak rattet

Fritt fram også for skøytefolket

Selv om det er motorfolkets dag på Setten søndag, betyr ikke det at ikke skøytefolket ikke kan nyte søndagen ute på isen.

– Skøytebanen vil være måket og åpen på vanlig måte, og det er fint plass til både motorfestivalens deltakere og andre som vil benytte isen. Sikkerheten er ivaretatt på beste måte av NMK Aurskog-Høland, og de plasser banene krysser hverandre, vil det være bemannet med sikkerhetsvakter, sier Per Lorentzen i Setskog IL som er medarrangør i motorfestivalen.

Han gleder seg stort over at det lot seg gjøre å få realisert Setskog motorfestival med så kort forberedelsestid.

– Må snu oss fort

– Bare det å få innhentet nødvendig tillatelse fra kommune og politi, var i utgangspunktet en utfordring. Men her har alle lagt godviljen til, sier Per Lorentzen.

– Når det kommer søknader om gode tiltak, som dette arrangementet, må vi snu oss fort, slik som i dette tilfellet. NMK Aurskog-Høland er en klubb som gjør veldig mye positivt for ungdommen i bygda, sier lensmann i Aurskog-Høland, Svein Engen.