Alonso var raskest

Artikkelen er over 5 år gammel

VM-leder Fernando Alonso vant lørdag kvalifiseringen til Tysklands Grand Prix i formel 1.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Han sikret seg dermed pole position for annen gang på rad.

Ferrari-føreren kom seg helskinnet gjennom uværet på Hockenheim-banen, og viste igjen at han er mannen å slå i jakten på VM-tittelen. Alonso var nesten halvsekundet raskere enn regjerende verdensmester Sebastian Vettel (Red Bull) fra Tyskland.

– Noen ganger lønner det seg å sjekke forholdene på banen først, noe vi gjorde før tredje kvalifiseringsrunde. Å kjøre gjennom den sjette svingen var ikke lett for noen, siden det var mye vann på banen der. Men alt gikk bra for oss, sa Alonso.

Spanieren og Vettel får dermed beste startspor søndag. Red Bulls Mark Webber ble nummer tre, men ble senere straffet med fem plasser for endringer på girkassen. Formel 1-veteranen Michael Schumacher tok over tredjeplassen.

Vettel mener tordenværet ga et noe tilfeldig utfall på resultatlisten.

– Det er alltid tøft under slike forhold. Du kan miste mye fart i «elvene», og konkurransen blir litt bingo. Heldigvis kom vi greit gjennom med bilen og er i front søndag, sa tyskeren.

Alonso leder VM sammenlagt med 129 poeng, mens Webber er nummer to med sine 116 poeng. Vettel, som kjemper om sin tredje strake tittel, er på tredjeplass på 110. (ANB-NTB-AFP)

Artikkeltags