Har startet å bygge – avslører åpningsdato for ny butikk med ferskvaredisk

NY BUTIKK: Maskinfører Lars Stubberud (t.v.), Knut Stubberud daglig leder i Stubberud Anlegg, Martin Holm fra Øst Entreprenør, Martin W. Røine fra Fagerstad Utvikling og bakerst ordfører i Eidsberg Erik Unaas. Karene gleder seg til å se den nye Spar-butikken reise seg.

NY BUTIKK: Maskinfører Lars Stubberud (t.v.), Knut Stubberud daglig leder i Stubberud Anlegg, Martin Holm fra Øst Entreprenør, Martin W. Røine fra Fagerstad Utvikling og bakerst ordfører i Eidsberg Erik Unaas. Karene gleder seg til å se den nye Spar-butikken reise seg. Foto:

Etter mye om og men er byggingen av ny Spar-butikk i Momarken-krysset i Eidsberg i gang.

DEL

EIDSBERG: – Planen er at butikken skal åpne 7. mai, forteller Martin W. Røine fra Fagerstad Utvikling AS som eier tomten sammen med Norgesgruppen og er utbygger i prosjektet.

Forsinket

I juli skrev Smaalenenes Avis at byggingen av den nye butikken ville starte i september, men etter å ha fått igangssettingsøknaden i retur to ganger fra Eidsberg kommune har prosjektet blitt forsinket med fem uker.

LES MER OM BUTIKKPLANENE HER: Har startet rivingen på tomten til ny Spar-butikk – starter trolig bygging til høsten

Ordfører i Eidsberg Erik Unaas er glad for at Eidsberg kommune får enda en ny dagligvarebutikk.

– Jeg tenker at mangfold er bra og at en ny butikk kan være med på å dempe handelslekkasjen vi har i kommunen, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GRAVEMASKIN: Det var ikke det aller første spadetaket som ble tatt på tomten, men ordfører i Eidsberg Erik Unaas fikk æren av å flytte på litt jord med gravemaskinen som en offisiell igangsettelse av byggingen.

GRAVEMASKIN: Det var ikke det aller første spadetaket som ble tatt på tomten, men ordfører i Eidsberg Erik Unaas fikk æren av å flytte på litt jord med gravemaskinen som en offisiell igangsettelse av byggingen. Foto:

Nye arbeidsplasser

Han er også positiv med tanke på de nye arbeidsplassene en slik butikk fører med seg.

– Det vil være mange deltidsstillinger som passer fint for ungdommer, mener ordføreren.

Han forteller at bortsett fra McDonalds er det få etableringer i kommunen som har skapt like mye engasjement.

– Det har bestandig vært en kolonial her og det er gøy at det nå kommer tilbake, sier ordføreren som anslår at det er godt over 20 år siden sist det var kolonialbutikk på tomten.

(Artikkelen fortsetter under illustrasjonen)

Q1-Skiltplan.pdf

Q1-Skiltplan.pdf Foto:

Martin W. Røine forteller at butikken også skal være en møteplass.

– Selve butikken får et bruksareal på 1050 kvadratmeter. Utenfor skal det være et torg med benker og en sittegruppe inne hvor man kan ta en kaffe. Innkjøringen blir dessuten flyttet litt sørover fra der den er i dag, sier han.

Daglig leder for Mysenbyen AS Monica Honningsvåg ser positivt på at Eidsberg får enda en dagligvarebutikk.

– Vi er positive til nyetableringer i vår region. Det betyr mer konkurranse for butikkene, men konkurranse er sunt og er noe som kan gi både bedre pris og utvalg til kundene, sier Honningsvåg.


Artikkeltags