De skal ta vare på Momarked-historien – søker støtte til digitalisering

Denne gjengen med MOmarkedet-entusiaster har tatt initiativ til å karlegge og digitalisere kildematerialet fra Momarkedet, står det på Eidsberg kommunes hjemmeside. Personene på bildet er historiker Tore Lund, nestleder i Mysen og omegn Røde Kors, Roger Berg, formidler på Folkenborg museum, Erik Castberg Tresselt, kulturkonsulent Ellen Byng Strøm og ansvarlig for mye av filmmaterialet om Momarkedet, Harald Kvithyll. Dag Mysen var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Privat

Denne gjengen med MOmarkedet-entusiaster har tatt initiativ til å karlegge og digitalisere kildematerialet fra Momarkedet, står det på Eidsberg kommunes hjemmeside. Personene på bildet er historiker Tore Lund, nestleder i Mysen og omegn Røde Kors, Roger Berg, formidler på Folkenborg museum, Erik Castberg Tresselt, kulturkonsulent Ellen Byng Strøm og ansvarlig for mye av filmmaterialet om Momarkedet, Harald Kvithyll. Dag Mysen var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Privat Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Filmer, kassetter, plater, videoer og ikke minst haugevis med permer med skriftlig materiale fra Momarkedet skal digitaliseres. Slik skal historien bevares.

DEL

MYSEN: En gruppe entusiaster har tatt initiativ til å kartlegge og digitalisere kildematerialet fra Momarkedets 62 år lange historie – fra 1950 til 2012. Kulturkonsulent i Eidsberg kommune, Ellen Byng Strøm, understreker at Røde Kors har eierskapet til alt materialet.

– Hvordan skal det ferdig digitaliserte materialet gjøres tilgjengelig for folk flest?

– Det har vi ikke tatt stilling til ennå, sier Strøm.

Hun legger til at Røde Kors har søkt kulturfondet om støtte til prosjektet.

– I tillegg skal vi søke Nasjonalbiblioteket om å få være med i deres nye prosjekt. Det har fått penger fra kulturdepartementet til slike formål. Er vi så heldige å komme med der, vil Nasjonalbiblioteket ta seg av all jobben – både selve digitaliseringen og å ta vare på det fysiske materialet. Men fortsatt vil Mysen og omegn Røde Kors ha eierskapet til alt materialet, understreker Strøm.

Artikkeltags