Samsung bekrefter stopp av salg av Galaxy Note 7

Samsung tilbakekaller denne modellen.

Samsung tilbakekaller denne modellen. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Samsung stoppet tirsdag alt salg av modellen Galaxy Note 7 av sikkerhetsgrunner. De anbefaler alle kunder å slå den av umiddelbart.

DEL

Mandag meldte en Samsung-ansatt at en produksjonstopp hadde trådd i kraft. Tirsdag bekrefter mobilgiganten ryktene i en offentlig advarsel.

Selskapet tilbakekaller nå 2,5 millioner solgte telefonene etter klager på at batteriet har eksplodert eller tatt fyr.

– På grunn av at forbrukerens sikkerhet er topp prioritet, stopper Samsung all produksjon og alt salg av Galaxy Note 7 permanent, mens vi etterforsker dette videre, heter det i en pressemelding.

Mobilgiganten ber eiere av både den originale Galaxy Note 7 og eventuelt erstatningstelefon om å slå den av umiddelbart og ikke bruke den.

LES OGSÅ: Lanserer mobil-lek for hele familien for å bedre brannsikkerheten

Tilbakekallingen av toppmodellen er et alvorlig tilbakeslag for Samsung. De lanserte mobilen i august i forkant av Apples iPhone 7, men forbrukere begynte snart å klage på enheter som tok fyr. 

Samsung raser på børsen i Seoul tirsdag.

Et amerikansk fly ble torsdag 6. oktober evakuert like før det skulle ta av som følge av at en Samsung Galaxy Note 7-telefonbok fyr om bord.

Dette var snakk om en erstatningstelefon.

Passasjeren med telefonen sa til nettstedet The Verge at han hadde sendt inn sin Samsung-telefon i september og fikk den som torsdag tok fyr på flyet i erstatning.

Artikkeltags