Gå til sidens hovedinnhold

Mia (19) ble seriemester med Vålerenga – tok det rolig på festen av flere årsaker

Søndag kunne Mia Huse (19) feire seriegull med Vålerenga i fotball. Men for Askim-jenta ble det ikke den helt store festen.

Vålerenga slo Arna-Bjørnar 4–0 i siste serierunde i Toppserien. Dermed vant «Oslos stolthet» serien på bedre målforskjell enn Rosenborg. For Mia Huse fra Askim ble det en litt blandet følelse. 19-åringen fikk ikke spilletid i seriefinalen.

– Jeg varmet opp og fikk beskjed om å gjøre meg klar for å komme inn. Men treneren hadde visst glemt at vi allerede hadde gjort tre bytter. Kjedelig å ikke få spilletid, sukker Mia Huse, som totalt har fått åtte kamper i Toppserien i år for seriemesteren. Én fra start, resten som innbytter.

Rolig fest

For Mia Huse sin del ble det heller ikke den store feiringen på banketten etter kampen søndag.

– Vi har fått lov til å feire i kveld og har fri i morgen (mandag), men jeg har eksamen om litt, så jeg velger å ta det rolig, forteller Mia Huse under festen søndag.

19-åringen har nemlig et ønske om å komme inn på tannlegestudiet og tar dette året videregående-fag hun ikke har fra før av for å få studiekompetanse til å komme inn.

Sesongen heller ikke over. Vålerenga skal nemlig torsdag møte Brøndby i Champions League, mens det søndag er cupfinale mot Lillestrøm.

Selv er hun skuffet over lite spilletid denne sesongen. Hun hadde håpet på mer og vurderer sterkt klubbytte.

– I «preseason» fikk jeg mye spilletid i treningskampene og følte jeg hadde stor fremgang. Men i sesongen har det blitt lite. Jeg synes det er litt skuffende å bli sittende på benken i de kampene vi leder mye. Da burde de slippe til oss som ikke får spille så mye. Men i stedet har trenerteamet valgt å sette inn de faste, sukker hun.

– Det er nok ikke sikkert jeg blir værende i Vålerenga videre. Klubben er hardtsatsende og har mange gode spillere, både norske og utenlandske. Da er det vanskelig å få nok spilletid. Kontrakten min går også ut nå i desember, så jeg har allerede hatt dialog med andre klubber. Jeg trenger mer spilletid for å utvikle meg videre. Så vi får se hva det blir til, forklarer hun.

LES OGSÅ: Stort smitteutbrudd i 1. divisjonsklubb – Henrik (23) fra Eidsberg hadde griseflaks

Kan bli klubbytte

Det er mamma Camilla Huse enig i. Selv har hun blant annet fire seriemesterskap, to NM-gull og 39 A-landskamper å se tilbake på.

(Saken fortsetter under bildet)

– Det er har vært et lærerikt år for Mia. Bare det å være en del av Vålerenga, det støtteapparatet og den stadion laget har, er stort. Det snakkes engelsk, det går i taktikk og mentaltrening. Det er mye hun får med seg. Samtidig ser jeg også at hun som spiller har utviklet seg denne sesongen. Det er det viktigste. Men nå går hun inn i en fase hvor hun ikke lenger er lærejente. Hun trenger spilletid og når hun ikke får det til tross for at hun er fullt på høyde med mange av dem som spiller, så er det kanskje på tide å prøve noe annet, mener 41-åringen.

På banen har Mia Huse både blitt brukt som indreløper og som dyp «sekser» på midtbanen.

– Jeg mener Mia er best som indreløper eller i en tierrolle. Hennes styrker er ikke i det defensive arbeidet. Hun er trygg med ball, bruker få touch, er bevegelig og skaper mye med gode pasninger. Derfor passer hun best lenger opp på banen, mener Camilla Huse.

– Jeg har fått høre at jeg passer bra defensivt på midtbanen, men jeg føler det er indreløper på midtbanen som er min rolle. Jeg trives best lenger oppe i banen hvor jeg kan finne rom, tre pasninger igjennom og skape noe, legger Mia Huse til.

Så får vi se om hun får spilletid både mot Brøndby torsdag og ikke minst mot Lillestrøm søndag. Der møter hun i så fall en annen Mia fra Indre Østfold. 18-åringen Mia Authen fra Trøgstad spiller for Kanarifuglene og spilte faktisk hele søndagens kamp, da Lillestrøm tapte 0–1 for Lyn søndag.

LES OGSÅ:

Bildeserie

1982 ble et godt fotballår for Spydeberg – se alle lagbildene fra de som spilte den gang

Kommentarer til denne saken