«Her vil vi ha den nye skolen i Spydeberg!»

Dette jordet rett inntil gamle E18 kan bli ny skoletomt i Spydeberg.

Dette jordet rett inntil gamle E18 kan bli ny skoletomt i Spydeberg. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevSkolestrukturen i Spydeberg – igjen. Nå er endelig tre alternativer kartlagt i Spydeberg, og et valg må tas. Vi i Spydeberg Arbeiderparti går for skoleutbygging på Løkenjordet og her er vår begrunnelse på hvorfor vi velger som vi gjør.

Hovin-tomta: Her ligger dagens skole med sine 325 elever. Hver dag er det trafikkfarlige situasjoner med elever, kjørende foreldre, busser og tog. Foreldre kjører/henter barna til/fra skolen, altså fire ganger over jernbanen hver dag. Ny skole vil kreve planfri undergang som har en ca prislapp på 65 millioner kroner. Selv om en slik undergang kommer, blir det stor trafikkbelastning på Stasjonsgata, noe vår hovedgate ikke er bygd for. Vi ser heller ikke noen muligheter for utvidelse av skolen, hvis det skulle bli et tema. For å få idrettshall må også dekklageret og tomta der kjøpes opp. Her snakker vi en prislapp på minst 100 millioner kroner før vi får satt spaden i jorda.

LES OGSÅ: Skole på dyrket mark kan være et hakk nærmere

Skråningen ved stadion: Her er det plass til en skole med cirka 450 elever. Innen denne skolen står klar, er den allerede for liten, og vi må tenke ut en ny skole så si med en gang. Her er det også trangt med tanke på trafikk, som da vil belaste Stasjonsgata og Griniveien. Vi mener også at tomta er altfor liten, da stadion og friplassen blir tatt med i beregningen på utearealene. Her er det ikke plass til idrettshall, men det er lagt inn en gymsal på lik størrelse med Fjellheim. Det er ikke en ny flerbrukshall Indre Østfold og Spydeberg trenger, men en idrettshall.

Løkenjordet: Her vil vi ha den nye skolen i Spydeberg! Her er det mye boltreplass, og her kan det bygges for framtida. Her har vi også muligheter for utvidelse etter hvert som behovet melder seg. Vi kan tenke oss et oppvekst-senter. Et senter der alle barn kan møte hverandre, det være seg skole, sfo, barnehage, idrett og kultur. Vi må tenke nytt og spennende og mener dette er veien å gå. Denne skolen vil ligge nær sentrum, som etter planen skal fortettes og de aller fleste barna kan gå/sykle til skolen. Det bygges nå på Lund vest og det ligger også i planene nye boliger på Tronstad og ved Tebosenteret. Disse barna får en kort og fin vei til skolen.

(Saken fortsetter under bildet)

Heidi Eriksen (Ap) mener Løkenjordet er det beste alternativet.

Heidi Eriksen (Ap) mener Løkenjordet er det beste alternativet. Foto:

LES OGSÅ: Foreslår å selge eiendommer, bruke spillemidler og ta opp lån for å bygge ny skole

Slik som boligveksten er i Spydeberg i dag må vi også tenke ny barnehage. Vi har nå kun en avdeling igjen. Om ikke lenge er den også fylt opp og da må vi bygge. På Løken er det både plass til utvidelse av skole og ny barnehage. Her er det god plass til av og påstigningsområder og busslommer for å gjøre skoleveien tryggere for barna.

Skolene våre blir stadig fylt opp, og det veldig fort. Vi har diskutert skole og plassering i minst 15 år. Håper virkelig at vi får landet plassering av skolen nå. Det fortjener både barn og lærere i Spydeberg!

LES OGSÅ: Spydeberg vet ikke hvor de skal bygge ny skole – vil spørre nabo om hjelp

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags