«Dersom det vedtas å støtte Soot-spelet med kommunale midler, så mener Sp at kommunen også bør eie det»

Soot-spelet 2017

Soot-spelet 2017 Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Som Marker Sp påpekte i formannskapet 22/3, så er det hevet over enhver tvil at Soot-spelet er svært positivt for Marker. Reklameverdien av et slikt arrangement er vanskelig å måle i kroner og øre, men enhver økning i antall mennesker som besøker kommunen og Ørje vil medføre økt aktivitet, økt handel og god reklame utad.

Når så forespørselen fra Regionalparken foreligger, der Marker kommune bes om å overta eieransvaret for arrangementet, så er det vår plikt som ansvarlige politikere å behandle dette skikkelig.

LES MER: «Rådmannens forslag tilslører virkeligheten – kommunen vil måtte dekke store underskudd for Soot-spelet»

Vi mener derfor at man ikke skal ta en beslutning før alle fakta ligger på bordet.

Et samlet formannskap ba derfor rådmannen om å fremskaffe dette innen avgjørelsen skal tas av kommunestyret 10/4. Senterpartiet påpekte i den forbindelse at det fremstår merkelig å stille en underskuddsgaranti begrenset til 300.000 kroner dersom man skal eie spelet, all den tid eier vil være ansvarlig for et eventuelt underskudd, uansett størrelse.

LES MER: Soot-spelet sliter økonomisk – markerpolitikerne er lunkne til å overta eierskapet (SMAA+)

Det er positivt at Marker Høyre i sitt leserbrev den 4/4 sier seg enig med oss i dette.

Vi applauderer den dugnadsinnsats som er nedlagt av både teaterlaget og privatpersoner i forbindelse med Soot-spelet og er av den oppfatning at det er svært viktig for Marker og regionen vår at det gode arbeidet videreføres.

Dersom det vedtas å støtte Soot-spelet med kommunale midler, så mener Sp at kommunen også bør eie det. Da har man kontroll på hvordan midlene brukes samt mulighet til å påvirke beslutningene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken