Bare å innkalle til et slikt møte vil trolig påføre innbyggerne en kostnad på over 100.000 kroner

Svend Saxe Frøshaug (SP) mener Høyre trenerer overføringen av aksjer i Østfold Energi.

Svend Saxe Frøshaug (SP) mener Høyre trenerer overføringen av aksjer i Østfold Energi. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Svend Saxe Frøshaug (SP) mener Høyre trenerer overføringen av aksjer i Østfold Energi.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Spørsmålet om å overføre en andel av Østfold fylkeskommunes aksjer i Østfold Energi til kommunene ble tilsynelatende avklart gjennom et solid flertallsvedtak i fylkestinget den 20. juni.

Det er derfor sterkt beklagelig at noen politikere, med Høyre i front, nå går til omkamp. Disse politikerne har levert inn en lovlighetsklage, ikke på grunn av saksbehandlingsfeil eller formalia, men fordi de simpelthen ikke kan akseptere vedtaket som er fattet.

I klar tekst betyr dette at det nå må innkalles til et nytt møte i fylkestinget den 12. august. Bare å innkalle til et slikt møte vil trolig påføre innbyggerne en kostnad på over 100.000 kroner.

Taktikken fra Høyre er tydeligvis å hale ut tiden slik at vi i Østfold ikke rekker gjøre noe bindende vedtak om overføring av aksjene i Østfold Energi til kommunene før Viken fylkeskommune er et faktum. Den måten som Høyre (og to representanter fra V og MDG) jobber på i denne saken er en hån mot fylkets innbyggere og mot de vedtak som bl.a. kommunene i Indre Østfold har gjort.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken