«At Ap bruker første anledning til å dilte etter Sp på nytt forteller oss at partiet ikke har lært av valgkampen»

INNE: Stein Erik Lauvås er garantert en ny periode på Stortinget med sin førsteplass på Ap-lista i Østfold.
John Petter Nordbø

INNE: Stein Erik Lauvås er garantert en ny periode på Stortinget med sin førsteplass på Ap-lista i Østfold. John Petter Nordbø

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Ap vil forsøke å stoppe at Østfold, Akershus og Buskerud blir en region. At reverspartiet Sp gjør det var ventet. Men at Ap bruker første anledning til å dilte etter Sp på nytt forteller oss at partiet ikke har lært av valgkampen. Hvem i all verden bryr seg om hvordan denne regionen er skrudd sammen? Nå kopierer Ap kun protestpartiet Sp og de vil aldri bli like gode som orginalen. For oss er det uforståelig at det ikke fremmes et mer konstruktivt forslag som kunne fått gjennomslag. Nå er sjansen for at det blir et spill for galleriet stor.

Stortingsrepresentanter fra Østfold, Akershus og Buskerud har sammen skrevet et representantforslag om at fylkeskommunene Østfold, Akershus og Buskerud skal bestå som selvstendige fylkeskommuner og ikke tvinges til å slå seg sammen til én region. Forslaget vil formelt fremmes når Stortinget åpner 9. oktober.Forslaget er signert Martin Kolberg og Lise Christoffersen fra Buskerud, Stein Erik Lauvås og Svein Roald Hansen fra Østfold og Sverre Myrli og Nina Sandberg fra Akershus.

Ap håper på flertall. KrF-leder Knut Arild Hareide sa under valgkampen at regionreformen er en «uferdig reform». Det er vi helt enig i sier Stein Erik Lauvås. Men vi tror han har bommer. KrF som i klartekst har sagt de vil støtte regjeringen kan ikke starte et konstruktivt samarbeid med å si nei til noe så ubetydelig som en regionsreform. For hvem i all verden bryr seg om størrelsen på en ny region? De fleste av oss har liten eller kjennskap til fylkets funksjon og hvem som er våre representanter der.

Reformen er et politisk kompromiss mellom avvikling av et unødvendig mellomledd mellom stat og kommune, og ingen ting annet. Velgerne forventer mer av Ap enn protestpolitikk.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken