Fredag 6. januar forsvant TV-signalene på Edwin Ruuds hospital og Omsorgssenter.

«Noen» hadde inngått avtale med Get om levering av signaler. Sikkert bra det, men hva med i det minste å informere dem det gjaldt? Hele helgen (med bl.a Tour de Ski) gikk med svarte skjermer og ingen visste hva de skulle gjøre.

Mandag 9. kom et «informasjonsskriv» som beklaget det som hadde skjedd. Beboerne måtte bare kjøpe nytt TV, så skulle alle signalproblemer være ute av verden. Kjøpe ny TV til 3-4.000 kroner av en trygd som kommunen allerede har trukket 75% av? Og skulle de fortsatt ha problemer var det bare å snakke med betjeningen - som hverken er ansatt der for å være TV-innstallatører eller hadde blitt spurt om de hadde mulighet til å være det.

Tror de fleste som har vært innom et sykehjem i dag skjønner at de som jobber der har mer enn nok annet å henge fingrene i. Det heter vel omsorgssenter?

Og grunnen til at de bor på Edwin Ruuds hospital og Omsorgssenter er at de ikke lenger kan bo hjemme – og trenger omsorg. Ikke alle har pårørende som har mulighet til å besøke sine kjære så ofte som som de gjerne ville.

Da kan TV for veldig mange være både godt selskap og avvekslende underholdning når dagene blir litt lange.

Da kan en forstå at mange gjorde det eneste de så som en løsning på situasjonen - de krøp til korset og kjøpte ny TV. Det var bare det at måten Get leverte de nye signalene på gjorde at det var bare et merke (som sansynligvis har en annen frekvens enn de andre merkene) som klarte å få fram noe som helst på skjermene direkte.

Så Eidsberg kommune/GET burde sende en STOR takk og blomster til de få elektriske forretningene vi har igjen i distriktet for usedvanlig god service og tålmodighet. Folk kjøpte, testet og byttet, og alt ble like dumt for de som skulle bruke dem – SVART SKJERM!

At det er mulig å lage til sånt kaos for at de rundt 80 beboerne skulle få tilgang til 30 kanaler, som de sansynligvis bare bruker 3-4 av.

En uke etter var det fortsatt langt i fra alle som har fungerende TV-er.

Det er noe som heter INFORMASJON, og det står ikke i fremmedordboka. Fullstendig mangel på respekt for både beboere og ansatte. Enkel hoderegning tilsier at dersom alle måtte bytte TV vil det koste mellom 200-300.000 kroner.

Hvem har ansvaret, og hvem skal betale? Og hva med alle TV-ene i stuer og fellesrom? Hvis de må byttes, hvem betaler det? Kommunen, og hvem henter kommunen sine inntekter fra? Jo, innbyggerne, og også nettopp beboene på Edwin Ruuds Omsorgssenter.