«Vi er opptatt av å skape en permanent løsning ved å lytte til innbyggern»

Gunnar Espelid og Rowena von Ohle.

Gunnar Espelid og Rowena von Ohle. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det ble i innbyggermøte på Fjellheim den 10 jan. opplyst at det blir satt ned en upolitisk og bredt sammensatt arbeidsgruppe som skal se på alternativer og utarbeide forslag til kommunestyre om hvor det nye innbyggertorget og biblioteket skal være.

Fremskrittspartiet sa klart i fra under Fellesnemdas møte før jul, at Fjellheim ikke skulle røres og varslet kamp hvis det ble et alternativ. Da var ikke Høyre på banen i det hele tatt, men det er veldig hyggelig å se at de nå er helt enige om at Fjellheim ikke skal røres, og at vi må se på andre alternativer.

LES OGSÅ: «Jeg tror rådmannen for storkommunen føler seg tjent med rask avklaring, der han lytter til nærdemokratiet»

At ordfører går ut i presse for å gi sin støtte og komme med midlertidige løsninger er også vel og bra, men FrP mener vi raskt heller bør se etter permanente løsninger.  FrP snakket allerede om Betania-bygget før jul, men fikk inntrykk av at dette bygget overhode ikke var egnet, og ble alt for dyrt å ta tak i.

Forslaget om Lysetunbygget er meget bra, men vi forstår ikke hvorfor ikke dette kan bli en permanent løsning, da bygget ligger meget sentralt, og det har tilgang fra bakkeplan i begge etasjer. Vi savner at universell utforming og tilgjengelighet for alle blir tatt med i regnestykke, og er glade for at det skal settes ned en gruppe som utreder alternativene. I den gruppen bør det uten tvil sitte representanter fra både råd for de med nedsatt funksjonsevne og eldrerådet. Denne utredningen burde gå ganske så raskt hvis man setter i gang snarlig, og da kan vi ha mulighet til å få til en permanent løsning innen rimelig tid. Denne gruppen bør også se på kostnadsbilde av å eie eller leie, da det å leie kan være bedre for kommuneøkonomien, for vedlikehold av bygningsmasse vil da ligge på utleier. De må også se på tilgjengelighet, hvor sentralt det blir, og mulighetene man har i de forskjellige byggene. Kommer skolen på Løkenjordet som vedtatt, vil Lysetun være midt i blinket.

LES OGSÅ: Ordfører vil frede møteplass – denne bygningen kan bli kommunens innbyggertorg

At ordføreren vil fremme en sak til kommunestyre nå, finner vi litt merkelig da denne gruppen som skal nedsettes ikke har hatt ett eneste møte enda. Hvis vi skal lytte til innbyggerne, må denne gruppen etableres og få uttale seg til kommunestyret først, så kan vi jobbe med gode løsninger for innbyggerne våre.

Vi i Fremskrittspartiet er opptatte av å skape en permanent løsning ved å lytte til innbyggerne, slik at vårt nye innbyggertorg og bibliotek blir et flott møtested for alle de som ønsker å bruke det.

LES OGSÅ: Stor diskusjon om bygdas fremtid: – Det er for sent å bygge nye lokaler 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken