Gå til sidens hovedinnhold

«Kjære IØR, ta til fornuften og hent matavfall hver uke om sommeren»

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Så skal altså IØR redusere henting av matavfall til hver 14. dag for å spare miljøet. Det er mulig det gavner det globale miljøet, men har dere tenkt på det lokale miljøet når rekeskall og kjøttavskær kan komme til å ligge to uker i sommervarmen? Det kommer til å stinke og marken trives. Dette er dårlig service og jeg tviler på at det totalt sett gavner miljøet.

LES OGSÅ: Fra januar vil papir og annet avfall hentes sjeldnere – sørg for at du har alt på plass

Så kan man vise til at andre kommuner har innført det, men det betyr jo ikke at det er bra. Hadde man begynt å sjekke så ville man finne at folk har installert avfallskværn i vasken og trekker ned matavfall som kan lukte i WC og det er vel ikke det vi ønsker? Naturlighvis har vi noen som gjør en ekstra innsats og fryser ned avfallet og legger det ut kort tid før henting men, det må da være grenser for hva en kan forvente av folk flest.

LES OGSÅ: Dumpet dieseltank langs veien for å spare en femtilapp – Heidi må ta ryddejobben 

Egentlig blir jeg bare trist. Vi gjør så godt vi kan med sortering og gjenvinning da de fleste av oss forstår at det er bra for miljøet og da bør det legges tilrette for oss. Isteden belønnes vi med dårlig service. Om vinteren går det sikkert greit, men kjære IØR ta til fornuften og hent matavfall hver uke om sommeren.

 LES OGSÅ: «Indre Østfold Renovasjon er på ville veier»

LES OGSÅ: «Mange synes å mene at gratis innlevering av avfall vil føre til at det meste av avfallet i naturen vil forsvinne»

Kommentarer til denne saken