«Julens store utfordring er her - det å finne julegaver til de som har alt»

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevJulens store utfordring er her. Det å finne julegaver til de som har alt. Jeg går fra butikk til butikk og blir bare veldig varm og svett. Men julegavelista er like lang, og julen nærmer seg raskt. Og frustrasjonen kommer, og faren for å kjøpe enda en unødvendig gave er til stede. En gave som bare blir stuet bort på kjeller og loft før den havner blant restavfallet.

Har du det som meg? Hva med å gjøre det alternativt i år. Hva med å gi til noen som virkelig trenger en gave eller bare en omtanke nå i julen.

Det er mulig at du finner noen i ditt nærmiljø, noen ensomme, eldre, eller noen som har problemer med å komme seg ut. Det finnes hjelpeorganisasjoner som gjør stor nytte for de som trenger det både i hjemland og i utland.

Hva med å besøke et asylmottak i området, Hobøl, Spydeberg, Askim, Eidsberg eller Våler. På et asylmottak så bor det personer som trenger det meste, og som vil bli svært takknemlig for å få en liten gave. Og ikke minst vil bli glad for en liten omtanke fra lokalbefolkningen.

Der er det alltid behov for enkle og dagligdagse ting, slik som hygieneartikler som såper, tannbørster, sjampo, deodoranter m.m. Men det vil også være behov for vinterklær, jakker, luer og votter. Det bor også en del barn på asylmottaket, som garantert vil bli glad for en leke. Gjerne med en aktivitet som tegneblokk, spill eller liknende, Eller hva med noe godt å spise.

Det vil være behov for litt oppfølging og kontroll på et mottak for å sikre at gavene blir rettferdig fordelt, og at gavene ikke vil virke støtende og kan medvirke til uro og usikkerhet. Derfor vil gavene bli åpnet og fordelt av de ansatte på mottaket før det blir fordelt. Det er derfor et stort ønske om at gavene blir levert på mottaket i god tid før jul. Til gjengjeld vil du få en liten hilsen tilbake, som takk for ditt bidrag, og som du kan legge under juletreet med viten om at dette var en nyttig gave.

Om du har mulighet så kan du besøke mottaket. Asylmottaket i Hobøl har en grøtfest den 21. desember kl. 17.00. Ta kontakt med ditt nærmeste mottak for å høre når de har grøtfest.

La en julegave bli et kjærkomment tilskudd til noen som trenger det. Da blir hensikten med julen så mye mer riktig og givende. Gleden av å gi, og gleden med å motta.

Så hvorfor ikke lage en annerledes jul i år.

Sten Inge Tunli - Miljøpartiet De Grønne - Hobøl og Spydeberg

Følg på: Facebook

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags