«Vi synes motstanden Hobøl Sp mobiliserer i flyttesaken blir kunstig og bakstreversk»

FAGMILJØ: Virksomhetsleder Hans P. Vammeli og teknisk sjef Lars Flaathen mener fagmiljøet styrkes.

FAGMILJØ: Virksomhetsleder Hans P. Vammeli og teknisk sjef Lars Flaathen mener fagmiljøet styrkes.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LederDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.En av de store fordelene ved kommunesammenslåingen og dannelsen av Indre Østfold kommune er styrking av fagmiljøene. Det vil bli skapt større enheter som samlet vil få en betydelig fagkompetanse innen sine felt. At Askim og Hobøl tyvstarter med det kommer vel ikke overraskende på noen. De to kommunene var kommet langt i sammenslåingsprosessen før det ble avklart at det ble fem kommuner (Hobøl, Spydeberg, Askim, Eidsberg og Trøgstad) som blir slått sammen og vil danne nye Indre Østfold kommune.

LES OGSÅ: Ny storkommune gir resultater – nå jobber Hobøl-ansatte i Askim 

Det overrasker vel heller ingen at Sp som gjorde motstand mot kommunesammenslåing til en av sine kampsaker fortsetter sin motstand etter at vedtakene om sammenslåinger er fattet og ikke vil bli reversert. Men vi synes motstanden Hobøl Sp mobiliserer blir kunstig og bakstreversk når partiet mener at det er feil å flytte ansatte i byggesak og regulering til Askim nå. Det er noe de ansatte selv ønsker, forståelig nok. De kommer inn i et større fagmiljø hvor de vil bidra med sin kunnskap og få tilført kunnskap av nye kollegaer. Det blir kort sagt flere å prate fag med.

LES OGSÅ: Langer ut mot flytting av ansatte fra kommunen: – En styrt avvikling av Hobøl

Et massivt flertall av kommunestyret i Hobøl sa mandag ja til at de ansatte på byggesak og regulering i Hobøl flytter til rådhuset i Askim og blir ansatt i Askim kommune. Det var kun Senterpartiets to representanter som stemte imot. Vi kommer ikke til å reversere dette, sa varaordfører Håvard Jensen (Frp), mens Håvard Osflaten (Ap) pekte på at tjenesten er liten og sårbar, og at dette er hovedgrunnen til at samarbeidet bør komme i gang så fort som mulig. Det er politikernes oppgave å ta ut gevinster av sammenslåingsprosessen så raskt som mulig. Noe annet ville være dumt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags