Gå til sidens hovedinnhold

«Navnevalget kan ses på som en invitasjon til å få med Skiptvet og Marker»

Artikkelen er over 3 år gammel

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Navnet på den nye storkommunen (Hobøl, Spydeberg, Askim, Eidsberg og Trøgstad) i regionen blir Indre Østfold. Det offentliggjorde kommunalminister Jan Tore Sanner på et møte i den kommunale fellesnemnda tirsdag kveld. Mange har ment mye om valg av kommunenavn, og politikerne klarte ikke å bli enige. Nå trekker nok mange av de samme politikerne et lettelsens sukk. Navnestriden er over og nå blir det full fokus på å bygge en sterk kommune for innbyggerne. Og det er tid for å legge denne striden bak seg.

LES OGSÅ: – Det ble nesten litt feststemning i lokalet her, med folk som utbrøt «Yes!» 

Navnet ble det samme som navnet på regionen. For Marker og Skiptvet som har valgt å stå på utsiden kan det gi visse praktiske utfordringer, men de er sikkert løselige. Navnevalget kan også ses på som en invitasjon til de samme kommunene. En invitasjon til å bli med i den nye storkommunen. Det tror vi ikke skjer med det første. Det ligger for mye prestisje i valget til at politikerne i de to kommunene skal snu raskt. Trolig må det et maktskifte til i de to kommunene til før det kan bli aktuelt.

LES OGSÅ: De står utenfor storkommunen, men føler seg ikke utdefinert av Indre Østfold 

Hva Skiptvet og Marker gjør er det neppe mye fokus på blant politikerne i den nye storkommunene. De får nok av både muligheter og utfordringer i fanget de kommende årene. I årene fram til storkommunen er en realitet.

LES OGSÅ: – I misunnelse og smålig nabostrid velger man bort det mest markante og etablerte stedsnavnet

Vi mener den nye kommunen, Indre Østfold, har alle muligheter for å lykkes. Det blir en harmonisk enhet med en meget god beliggenhet til vår hovedstad, Oslo og landets største og mest attraktive arbeidsmarked. Og om noen år med motorvei helt inn til Oslo og en togforbindelse det skinner av. Politikerne vil bli målt på hvordan de klarer å bruke tidenes mulighet.

Bildeserie

Se hva folk mener om det nye navnet

 

Kommentarer til denne saken