Å ta toget fra Indre Østfold til Oslo er mer miljøvennlig enn å kjøre bil. Derfor bør politikere, NSB, Bane Nor etc. gjøre det å ta tog så fristende som mulig. Lave priser er ett tiltak. Et annet er å sørge for at de som må kjøre bil til jernbanestasjonen kan parkere så nær stasjonen som mulig – gratis.

Nå har Bane Nor innført parkeringsavgift ved mange stasjoner, blant annet i Mysen. 100 kroner måneden er kanskje ikke all verdens sum, men den kommer på toppen av stadig dyrere månedskort.

Og avgiften blir enda surere å betale når tog er innstilt, forsinket osv., slik hverdagen er for mange.

LES MER: Nå må du betale på pendlerparkeringen i Mysen (SMAA+)

Saken er så betent at Sp’s Ole André Myhrvold fra Trøgstad tok saken opp i Stortinget – uten å bli særlig klokere av svaret fra samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Han kunne ikke love gratis parkering for pendlerne i fremtiden.

Bane Nor begrunner beslutningen med at de vil få folk over på andre typer fremkomstmidler. Akkurat som om flere kan ta bussen fra Hærland, Mørk, Rødenes eller andre områder som ligger tungvint til.

Det er som et under hvis man finner en buss som korresponderer med det toget man må rekke.

LES MER: Snart kan bilister bli bøtelagt her – Mysen skal få parkeringsvakter (SMAA+)

Bane Nor er redd lokale beboere og andre skal bruke pendlerparkeringen. Men man kan utstede parkeringsbevis til dem som har behov for plassen. Beviset kan gjerne koste en hundrelapp, men det skal ikke koste 100 kroner i måneden.

Og så kan man gjennomføre kontroller slik man formodentligvis allerede gjør. Man skal legge til rette for pendlerne, ikke innføre hindere.

Den som bor i Indre Østfold skal ha en greiest og billigst mulig reisevei, dette er med på å gjøre det attraktivt å bo i distriktet vårt.

Pendlernes ve og vel er derfor Indre Østfold-politikernes sak å følge opp, på linje med annet som angår oss som bor og trives i området vårt.