«Med en ny kommune har man en gylden anledning til å tenke nytt»

GØY: Ordførere og politikere i nye Indre Østfold kommune går mulighetenes tid i møte.

GØY: Ordførere og politikere i nye Indre Østfold kommune går mulighetenes tid i møte. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LederDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Tiden vi går inn må være den mest spennende tiden for lokalpolitikerne i nye Indre Østfold kommune noensinne. Sammenslåingen i seg selv må kunne frigjøre store penger til andre fornuftige tiltak og bedre tilbud til innbyggerne. Da må det være gøy å være politiker. Nå kan det konkret jobbes med store forbedringer med store menneskelige ressurser og penger til rådighet.

LES OGSÅ: Nå bygges Indre Østfold kommune – se hvem som får lederansvaret for hvilke områder

Kommunen Indre Østfold blir regionens desidert største arbeidsplass med 3.500 ansatte. Det er en stor bedrift lokalpolitikerne skal bygge opp de nærmeste årene. Det blir viktig for lokalpolitikerne å tenke på at dette er en bedrift som skal betjene 45.000 innbyggere i 2020. Ærlig talt vet vi ikke om denne kompetansen finnes blant dagens folkevalgte, hvis ikke må de skaffe seg den. Helst bør alt samordnes fra dag en og man unngå investeringer som låser den nye kommunen på hender og føtter i årene etter dannelsen av nye Indre Østfold kommune. Målet er at Indre Østfold kommune skal framstå som en sterk kommune med gode tjenester til sin befolkning.

LES OGSÅ: Nettsiden til Indre Østfold kommune heter Nye Askim

Politikere oppgave blir å bruke muligheten til innbyggernes beste. Ta ut innsparingspotensialet raskest mulig, bygge opp sterke faglige miljøer, bygge gode innbyggertjenester og ikke minst gjøre Indre Østfold kommune til en attraktiv kommune å bo i og etablere næringsliv i. Politikerne vil bli målt på hva de klarer å skape av gode tjenester. Samt å skape en effektiv kommune. Faren er selvsagt at man kan skape nye lag med byråkrati. Det er ikke intensjonen. Brukerne, innbyggere må oppleve at det er enkelt å henvende seg til kommunen og bruke dens tjenester. I og med at man skal bygge en ny kommune har man en gylden anledning til å tenke nytt, utfordre det bestående og finne nye gode effektive løsninger.

LES OGSÅ: – I misunnelse og smålig nabostrid velger man bort det mest markante og etablerte stedsnavnet

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags