«Det blir dyrere å pendle neste år»

En årsbillett med NSB fra Mysen til Oslo koster 20.100 kroner. Noe av reiseutgiftene til og fra jobb kan man

En årsbillett med NSB fra Mysen til Oslo koster 20.100 kroner. Noe av reiseutgiftene til og fra jobb kan man Foto:

Indre Østfoldinger som pendler med tog får ikke få ikke dekket ei eneste krone. Det provoserer Svein Roald Hansen (AP).

DEL

MeningerPendlerne må betale mer av reiseutgiftene selv også neste år med det budsjettet regjeringspartiene og KrF har vedtatt. Siden Høyre/FrP-regjeringen overtok i 2014 har det blitt mindre og mindre du kan trekke fra av pendlerutgiftene til og fra jobb.

I 2014 måtte du betale de første 13.950 kronene selv, før du kunne begynne å føre opp reiseutgiftene i selvangivelsen og få de trukket fra inntekten når skatten skulle beregnes. Den gangen var skatteprosenten 28 og skattefordelen var dermed 28 % av utgiftene over 13.950 kroner.

Neste år må du betale 22.700 kr før du kan trekke fra en enste krone i reiseutgifter på selvangivelsen. Dette er en økning på 700 kroner. I tillegg er skatteprosenten 22, slik at det du sparer i skatt også er redusert.

Hvis du pendler med fra Fredrikstad til Oslo koster toget 31800 i året. Da kan du bare trekke fra 9100 kroner på skatten og med 22 % sparer du 2000 i skatt. I 2014 kunne du trekke fra 17.000 kroner og spare over 4500 kr i skatt.

Det hjelper med andre ord ikke så mye med litt skattelettelser når de blir spist opp av økte kostnader. Det er en av de sakene vi i Arbeiderpartiet er opptatt av. Vi vil gi skattelettelser til dem som må reise langt på jobben mens regjeringen mener at folk må betale en større del av reisen selv.

Svein Roald Hansen

Stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags