Gå til sidens hovedinnhold

Vi er de som drikker minst kaffe i Norge

Artikkelen er over 3 år gammel

Nordmenn drikker mest kaffe i verden, men østfoldinger drikker minst kaffe i Norge.

– Nordmenn er noen av de mest kaffedrikkende menneskene i hele verden. Det sier litt om vår appetitt på kaffe når over 50 prosent drikker kaffe hver dag i det fylket det er drikkes sjeldnes, sier daglig leder Marit Lynes i Norsk Kaffeinformasjon (NKI).

Ifølge den årlige kaffeundersøkelsen som er utført av Ipsos MMI på oppdrag fra Norsk Kaffeinformasjon drikker 69 prosent av nordmenn kaffe hver dag. I Østfold er tallet mindre.

Drikker minst i Norge

I følge den årlige kaffeundersøkelsen drikker østfoldingene minst kaffe. Bare 52 prosent oppgir at de drikker kaffe hver dag, det er 17 prosentpoeng under landsgjennomsnittet og hele 33 prosent under Troms fylke, der 85 prosent av befolkningen drikker kaffe hver dag.

I likhet med nordmenn flest setter østfoldingene også stor pris på frokostkaffen, og av de som drikker kaffe i Østfold drikker 67 prosent av dem kaffe til frokosten.

– Kaffe gir en god start på dagen, og for mange er en god kopp kaffe en viktig del av morgenritualet, sier Marit Lynes.

Hele 62 prosent av østfoldinger mener kaffe bedrer humøret eller virker oppkvikkende.

– Det kjenner jeg meg igjen i, sier Marit Lynes, som legger til at det er bevist at et moderat forbruk av kaffe er gunstig for helsen.

Slurver med renholdet

Undersøkelsen viser at hele 83 prosent av alle østfoldinger har kaffetrakter hjemme, mot landsgjennomsnitt på 69. Men dessverre viser deg seg også at østfoldinger er dårlig på renhold. Bare halvparten av østfoldinger kjenner til korrekt rengjøring for kaffetrakter, mot hele 85 prosent i Aust-Agder, et fylke der det også drikkes vesentlig mer kaffe – der drikker hele 64 prosent kaffe hver dag. Lynes understreker viktigheten av god rengjøring

Med riktig og jevnlig rengjøring – hver fjortende dag ved mye bruk – så sikrer du god kaffe.

– Uten riktig renhold bygges det opp avleiringer og urenheter i kaffetrakterens rørsystemer. Dette bidrar til å sette uønsket smak på kaffen. Vi opplever at mange kontakter oss for å klage på kaffen eller på maskinen, med påstand om at kaffen smakte bedre før. Det skyldes som oftest dårlig renhold, sier kaffesjefen Marit Lynes i Norsk Kaffeinformasjon.

Kommentarer til denne saken