(SIDE2): Har du tenkt på hvorfor du plutselig fikk lyst på en sjokolade akkurat nå, eller et lass med pommes frites?

Mest nærliggende er det kanskje å tenke at: «Kroppen min trenger nok salt, eller fett, muligens sukker for å våkne eller få ny energi».

– Slik dekoder du kroppens signaler

Men kroppens rop om hjelp stemmer ikke alltid overens med det den faktisk trenger.

«Selv om kroppen vår er flink til å gi oss signaler, og kommunisere hva vi trenger så er den ikke så god på å fortelle oss akkurat hva vi trenger», skriver helse- og livsstilsmagasinet SHAPE.

Bare fordi du har lyst på potetgull med dipp, så er det ikke slik at kroppen trenger potetflak dyppet i fett, fulle av akrylamid sammen med en stor dose mettet fett.

Heldigvis fins det en måte å «dekode» kroppens signaler, ifølge  Texas A&M Health Science Center.

Ifølge ernæringsfysiolog Taylor Newhouse ved Texas A&M School of Public Health bør du starte med å ha et kosthold der du får dekket de næringsstoffene du trenger.

 - Spis et balansert kosthold og ikke glem å spis opp grønnsakene på tallerkenen, råder hun.

Magasinet har sammen med Newhouse laget en liste over hvilke matvarer kroppen din egentlig vil ha når du er fysen. Her får du noen av dem.

Du har lyst på sukker

Kroppen din vil egentlig ha: Hvile.

Det er en grunn til at det er så fristende med søtsaker når det er sent på kveld. Å spise sukker eller raske karbohydrater er en kjapp måte å gi kroppen en energiboost. Men dessverre varer ikke energien særlig lenge og kan fort gi deg et blodsukkerdropp, noe som kan gjøre dge enda trøttere.

– Ta deg heller en frukt, råder ernæringsfysiologen.

Du har lyst på en burger

Kroppen din vil egentlig ha: Protein.

Det er en vanlig craving etter en tøff treningsøkt for eksempel. Dette fordi kroppen vil ha næring som raskt reparerer og fyller på. Den raske måten er kanskje ferdigmat, men det er ikke den beste. En proteinshake vil gi kroppen det den trenger, ifølge ernæringsfysiologen.

Du har lyst på en sjokolade

Kroppen din vil egentlig ha: Meditasjon.

 - Å spise sjokolade er en naturlig reaksjon på stress og en mekanisme for mange når de føler seg overveldet. Sjokolade kan som kjent gi deg en følelse av velbehag, men lykken er kortvarig. Istedenfor å stole på at sjokoladen skal gjøre jobben når du er stressa så finn heller andre metoder å hanskes stresset på. Ta deg en meditasjonspause ved pulten eller gå deg en liten tur istedenfor.

Du har lyst på pommes frittes

Kroppen din vil egentlig ha: Fisk.

Ja, det er sant. Selv om det ikke er det første du tenker på å bytte ut de varme og salte potetstengene med. Ifølge ernæringsfysiologen er fysing på fet mat et signal om at du trenger nettopp fett. Men ikke av det usunne slaget...Så det du trenger når du er fysen på pommes frittes eller fett er heller avokado, laks eller nøtter.

Hvis du har lyst på...ALT

Kroppen din vil egentlig ha: Vann.

En plutselig trang til å spise hva som helst, fyse på alt mulig er kroppens signal om at den vil ha vann.

 - Tørste er ifølge ernæringsfysiologen kroppens aller siste signal om at du er dehydrert. neste gang du vil ha søtt eller salt, så ta deg et glass vann først!