Marker: Markingene har noen utradisjonelle tradisjoner. Nå er Fløtærlotto i gang. Lars Johansson i Ungdommens Kulturhus (UKH) forteller at stokkene som kan gjøre deg litt rikere, legges ut for salg i dag. Han forklarer hvordan det hele foregår.

– Man kjøper en «stokk», det vil si en ispinne, med et nummer mellom 1–250 på hos Nilsen sport eller av en loddselgerne som blir å treffe flere ganger i løpet av sommeren, i Ørje sentrum. En stokk koster 200 kroner. I forbindelse med Kanallekene 5. august slippes 250 kubber i øverste slusekammer. Deretter pøses det på med vann og de små stokkene danser muntert nedover slusekammer for slusekammer. Til slutt er det én tømmerstokk som kommer først ut av nederste slusekammer. Denne stokken er verdt 20.000 kroner, forteller Johansson.

Les også: Får du én av de 12 spesielle fiskene uti her kan du bli 10.000 kroner rikere

De to neste stokkene som flyter over mållinjen er verdt 2.500 kroner. Han påpeker at det var tidligere ordfører, Stein Erik Lauvås, som for noen år siden kom på ideen om å arrangere fløtærlotto.

I år er det Ungdommens Kulturhus som selger stokkene.

– Vi tjener 20.000 kroner på slaget. Dette er penger som kommer ungdommene i bygda til gode gjennom arrangementer og aktiviteter, forsikrer Johansson. Han understreker at du ikke trenger å være til stede under arrangementet for å vinne premien, da ordfører Kjersti Nythe Nilsen ringer til den heldige stokkeieren som vinner.