Velkommen til skogs -kloss inntil elva ligger den nye gapahuken

GAPAHUK: På et nes ut mot Ørjeelva (nesten der elva møter Øymarksjøen) ligger gapahuken, en snau kilometer sør for Bommen idrettsplass. Bålet var tent da gapahukenble innviet onsdag.

GAPAHUK: På et nes ut mot Ørjeelva (nesten der elva møter Øymarksjøen) ligger gapahuken, en snau kilometer sør for Bommen idrettsplass. Bålet var tent da gapahukenble innviet onsdag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Elevene har selv vært med på å bygge gapahuken, flott beliggende inntil Ørjeelva. Onsdag ble bålet tent og gapahuken offisielt innviet.

DEL

MARKER: – Her får både skole og barnehage et flott sted å legge utfarter til, fastslår kultursjef Else Marit Svendsen.

– For dern nye barnehagen på Bommen vil gapahuken bli liggende ideelt til. Og selvsagt er alle innbyggere hjertelig velkommen til å slå seg ned her på turer langs elva. Men vi håper selvsagt at alle husker på å rydde etter seg, sier hun.

LES OGSÅ: Får lov til å sette opp lavvo i populært turområde

Skaper arenaer for friluftsliv

Det er Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) Østfold som har sørget for byggingen, i samarbeid med Marker skole. Helgetjern var en stund inne i bildet som et aktuelt sted for gapahuken, men valget falt til slutt på den kommunale grunnen nedenfor Likollen gamle hoppbakke, på en odde ut mot elva – en plass som speiderne har brukt i mange år.

Friluftsveileder Willy Henriksen sier at NJFF ønsker å skape arenaer der barn og unge kan være ute og bli fortrolige med friluftsliv.

– Her renner elva rett forbi, med dens muligheter for fisking. Vi kommer gjerne tilbake og stiller som instruktører, sier han.

Elevene som har valgfag friluft har vært med på byggingen av gapahuken.

– Vi var med på å sette opp vegger og etterpå beiset vi. Artig jobb å være med på, sier Marius Olerud Lintho i 9B. Friluftsgruppa ved skolen teller i alt 19 elever.

LES OGSÅ: Ny gapahuk i hjertet av Trømborgfjella

Penger fra sparebankstiftelse

Lærer Odd Arild Røen tror gapahuken vil bli et yndet sted for skolens friluftsgruppe.

– For å nå kunnskapsmålet vil dette stedet kunne hjelpe oss å nå rundt halvparten av målet. Her kan vi studere trær og vegetasjon, observere dyreliv og naturens mange ulike faser, sier han.

Ordfører Kjersti Nythe Nilsen sto klar med saksa og klippet snora. Kommunen overtar nå som eier av gapahuken og vil sørge for nødvendig vedlikehold. Fra Sparebankstiftelsen DNB kom banksjef Øystein Undrum med den store sjekken. I alt 140.000 kroner har stiftelsen spandert på tre gapahukprosjekter dette året (Marker, Råde og Onsøy).

Artikkeltags