Gå til sidens hovedinnhold

Feirer dobbel bursdag i november – inviterer til ny messe

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er 40 år siden rådhuset sto ferdig. Samme år ble den første Marker-messen arrangert. Dette skal feires.

MARKER: Driver du næring, er medlem av et lag eller forening, må du allerede nå sette av helgen 2. til 4. november. For da inviteres alle som er interessert i å profilere sin virksomhet, til ny Markermesse. Faktisk den femte i sitt slag.

Stands i idrettshallen

Messen arrangeres med stands i Markerhallen. Samtidig blir det aktiviteter i rådhuset og sosiale tilstelninger i Ørje. Messen i 2018 er et samarbeid mellom kommunen, Ressursparken, Ørje Handelstand og andre lokale ildsjeler.

– Vi gleder oss veldig til dette, sier Helene Rødseth, en av medlemmene i messekomiteen. Hun understreker at planene langt fra er klare. Programmet vil omfatte ting som vil være til nytte og glede for fastboende, hytteeiere og folk fra nabokommunene. Rødseth legger til at Marker Teaterselskap, Kreativiteket og flere andre vil bidra til å profilere kommunen som både fremtidsrettet, spennende og attraktiv.

Knut Knoll, tidligere formannskapssekretær, jobber med å dokumentere messens historie. Han forteller at i 1978 var det 89 utstillere i Marker rådhus.

Les også: Besøkssenter ved vindkraftpark trekker titusenvis hvert år: – Dette vil vi gjenskape i Marker

Rådhus til 14 millioner kroner

I 1978 sto Marker rådhus ferdig. Det kostet kommunen rundt 14 millioner kroner og var et enormt løft, både praktisk og økonomisk. Samme år ble den første Markermessen arrangert. Dermed blir det dobbel feiring i november. Arne Nilsen, innehaver av Nilsen Sport og Elektrisk, sto på stand i rådhuset i 1978. Siden har han deltatt på alle Markermessene.

– Dette er en fin måte å få vist fram butikken på – samtidig som vi også får profilert kommunen, mener han.

 

Fakta:

  • Den første Markermessen ble arrangert i rådhuset i 1978.

  • I 1983 og 1988 ble de to neste avviklet der.

  • I 1998 ble messen flyttet til Markerhallen.I tillegg har det blitt arrangert grensemesser, hvor Marker har samarbeidet med Aremark og Rømskog.

  • I tillegg har det blitt arrangert grensemesser, hvor Marker har samarbeidet med Aremark og Rømskog.

  • I 2007 ble messen arrangert i Marker, i 2011 i Aremark og i 2013 i Rømskog.

  • I november arrangeres en ren Markermese med stands i idrettshallen.

Les også: Selger kafeen uten fortjeneste – håper noen vil drive den videre

Kommentarer til denne saken