Lyst til å være en lysende stjerne for en kveld? Meld deg på som Lucia

F.v. Henriette Strøm (35), hennes fosterdatter Aurora Madelen Engblom (10) og Carina Haugnes (55) oppfordrer barn på fjerde til sjuende trinn å melde seg på Luciafeiringen 13. desember.

F.v. Henriette Strøm (35), hennes fosterdatter Aurora Madelen Engblom (10) og Carina Haugnes (55) oppfordrer barn på fjerde til sjuende trinn å melde seg på Luciafeiringen 13. desember. Foto:

Torsdag 13. desember skal en prosesjon med Lucia, terner og stjernegutter i kveldsmørket komme inn i Galleri Ørje Brug.

DEL

MARKER: Det er rundt 20 år siden Carina Haugnes og søsteren Mona Berger arrangerte Luciakveld på Ørje. Nå blåser Haugnes liv i denne feiringen igjen – denne gang sammen med datteren Henriette Strøm.

Carinas mor er svensk. Derfor var Luciafeiring en del av hennes og søstrenes oppvekst. Carina har videreført tradisjon til sine barn. Nå vil hun og datteren dele dette førjulsarrangementet med Markers befolkning.

Les også:

(SMAA+)

– Meld dere på

De to Lucia-entusiastene oppfordrer nå barn fra fjerde til sjuende trinn å melde seg på. Hos Nilsen Sport og Elektrisk og O. Mosbæk as på Ørje blir det fra 1. november lagt ut lapper hvor barn kan skrive på navn og alder. De blir lagt i en stor eske, og hun som blir Lucia, trekkes under julegateåpningen. De som ikke er så heldige å bli trukket ut til å gå med lyskransen på hodet, er velkommen som terner.

– Kan gutter også melde seg på?

– Ja. Vi vil gjerne ha stjernegutter, sier Haugnes og Strøm.

Deltakerne må lære seg Luciasangen. Litt sangkunnskaper er derfor ikke å forakte. Men det settes ingen krav til de som ønsker å melde seg på.

Les også: Bli med i koret – du kan få en solorolle

Hyggekveld i galleriet

Alle ønskes velkommen til en hyggelig førjulskveld i galleriet på bruget. Prosesjonen med Lucia i spissen skal komme gående inn.

Inne vil det bli satt ut bord og kaffe og lussekatter selges.

– Programmet er ikke helt spikret ennå. Men vi skal tenne adventslys, synge julesanger, muligens ha loddtrekning og noen som kan synge for oss. Når arrangementet er over, toger Lucia med terner og eventuelle stjernegutter ut i desemberkvelden, sier Carina Haugnes og Henriette Strøm. De håper at mange barn melder seg på – og at markingene møter opp mannsterke i galleriet. Blir dette en suksess, håper de to at Luciafeiringen kan bli en tradisjon.

Galleriet ligger i samme bygning som Haldenvassdragets Kanalmuseum.

Madelen Engblom skal melde seg på i trekningen om å bli Lucia - som arrangeres av fostermor Henriette Strøm (t.v.) og Carina Haugnes

Madelen Engblom skal melde seg på i trekningen om å bli Lucia - som arrangeres av fostermor Henriette Strøm (t.v.) og Carina Haugnes Foto:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags