Gå til sidens hovedinnhold

Da lensmannen flyttet ut, tok disse over de ledige lokalene

Artikkelen er over 2 år gammel

Lensmannskontoret flyttet ut. Nå har Marker kommunes avdeling for psykisk helse og rus tatt over som ny bruker av lokalene.

MARKER: – Veldig fine lokaler for oss, sier avdelingsleder Anne-Thoril Horpestad.

– Tidligere har vi holdt til på Marker bo- og servicesenter. Våre nye lokaler ligger lett tilgjengelig og med kort vei både til helsestasjonen og barnevernet.

LES OGSÅ: Over 500 selvmord i Norge årlig - disse vil være med og bremse omfanget

Mellom 75-100 brukere

Avdeling for psykisk helse og rus omfatter seks medarbeidere. De betjener mellom 75–100 brukere. Problemfeltene psykisk helse og rus er for mange av brukerne nært beslektet. Én av medarbeiderne er spesielt knyttet til å jobbe med barn og unge.

– For personer som sliter med sin psykiske helse er det viktig at vi kommer tidlig inn, slik at problemene ikke utvikler seg, understreker virksomhetsleder Bjørg Olsson.

– Vi er et lavterskeltilbud, og målet vårt er at det skal være enkelt å banke på døra hos oss.

LES OGSÅ: Bryr seg

Gir foreldre et verktøy

Foreldreveiledningskurset COS (Circle of Security) – eller trygghetssirkelen på godt norsk – er et stikkord som avdelingen ønsker oppmerksomhet om.

– COS skal gi foreldre verktøy til å forstå bedre hvilke behov barn har, hvilke signaler de gir og hva vi kan gjøre for å møte disse behovene bedre. Dette er et tilbud til alle Marker-innbyggere med barn, påpeker Olsson.

Kommentarer til denne saken