Frykter den frivillige klubben vil forsvinne – det kan gå på bekostning av gaver til lokale

I FULL SVING: Lions-medlemmer i full sving med å rydde turløypa  rundt Helgetjern på Ørje. F.v. Petter Asbjørn Aarnæs, Arne Østbye og Arne Dehli.

I FULL SVING: Lions-medlemmer i full sving med å rydde turløypa rundt Helgetjern på Ørje. F.v. Petter Asbjørn Aarnæs, Arne Østbye og Arne Dehli. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Terje Nilsen er president i Lions Club Marker. Han er 61. Og en av klubbens «unggutter».

DEL

MARKER: - Rekruttering er et tema vi tar opp med jevne mellomrom. Det er ikke enkelt å kapre yngre medlemmer. Men vi gir selvsagt ikke opp. Vi holder døra åpen for alle, sier Nilsen, som er president for en klubb på rundt 20 medlemmer.

– For fire år siden endret vi statutter og åpnet også for kvinnelige medlemmer, men så langt har vi ikke sett så mye til dem, konstaterer han.

LES OGSÅ: Disse to har stilt opp for bygdas eldrefest i 25 år

LEDERSKIKKELSER: Arne Dehli (82) (t.v) var Lions-president i 2015-16, mens nåværede president Terje Nilsen (61) er leder for Lions-året 2018-19.

LEDERSKIKKELSER: Arne Dehli (82) (t.v) var Lions-president i 2015-16, mens nåværede president Terje Nilsen (61) er leder for Lions-året 2018-19. Foto:

Barn, unge og eldre

Hvert år jobber Lions i Marker inn rundt 100.000 kroner, hvorav cirka 60.000 går til lokale formål. Barn, unge og eldre er målgruppen for pengegavene som gis med rund hånd. Førerhund for blinde er en av Lions' hjertesaker på nasjonalt plan. Loppesalg og julegateåpning er et par av stikkordene for hvordan Lions Marker skaffer inn penger.

Ikke uten stolthet kan Terje Nilsen og Arne Dehli vise oss ett av tiltakene som Lions muliggjør takket være sitt pengebidrag, nemlig "Mitt valg". Rundt 50 barnehageansatte i bygda er på kurs over tre kvelder. Stikkord: Hvordan bygge opp god kompetanse på å takle emosjonelle vansker.

– Et slikt kurs har høy aktualitet med tanke på dagens mobbeproblematikk. Vårt motto er at det er bedre å bygge unge enn å reparere voksne, påpeker Dehli.

LES OGSÅ: De vet hvilken barnehage de liker best

"MITT VALG": Tonje Torsnes stilte som instruktør fra stiftelsen "Mitt Valg" og hadde 50 lydhøre barnehageansatte i Marker som kursdeltakere.

"MITT VALG": Tonje Torsnes stilte som instruktør fra stiftelsen "Mitt Valg" og hadde 50 lydhøre barnehageansatte i Marker som kursdeltakere. Foto:

Rydder Ørjes populære tursti

I løpet av ett år vanker det også penger til julegaver til vanskeligstilte barn. Likeledes får skolens Polen-turer en årlig støtte.

Helgetjernstien er en kjær turrunde for mange Ørje-innbyggere. At stien er ryddet og holdt i stand, er i stor grad Lions' fortjeneste. En Lions-gjeng møtes tre kvelder om høsten og sørger for at den ikke overgros av busker og vegetasjon.

– Ti mann av oss har vært i aksjon, og nå er stien klargjort for den årlige lysvandringen i november, fastslår Nilsen.

Artikkeltags