Kommunen ønsker chattetjeneste for ungdom – vil hjelpe dem til å sette ord på problemene sine

FORSLAG: Sylvia Brandsrud (Sp) la fram forslaget om chattetjeneste for de unge. ARKIVFOTO

FORSLAG: Sylvia Brandsrud (Sp) la fram forslaget om chattetjeneste for de unge. ARKIVFOTO Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Mange unge synes det er vanskelig å gå direkte til helsesøster eller andre fagpersoner med sine problemer. En chattetjeneste kan være løsningen.

DEL

MARKER: Det mener Senterpartiet i Marker, som i tirsdagens kommunestyre foreslo at Marker kommune bør opprette en egen chattetjeneste for ungdom. Det var Sylvia Brandsrud som tok opp problemstillingen med et spørsmål til ordføreren.

LES OGSÅ: Tror du at all vaksine du får som barn gir beskyttelse livet ut?

Befrielse å få skrive

– Bakgrunnen for forslaget er historier fra Helsesista og andre instanser som har opprettet tjenester rettet mot ungdom – og der kommunikasjonen foregår digitalt. For ungdommen er det mye kortere vei å sende av gårde en chat enn å ta en telefon eller banke på døra til for eksempel helsesøster, barnevern, psykisk helse eller andre som unge trenger å komme i kontakt med, påpekte hun.

(Saken fortsetter under bildet)

CHAT: En melding på telefonen kan være en lettere vei å gå for den som har et problem enn å banke på en dør og innlede en samtale. ILLUSTRASJONSFOTO

CHAT: En melding på telefonen kan være en lettere vei å gå for den som har et problem enn å banke på en dør og innlede en samtale. ILLUSTRASJONSFOTO Foto:

– For svært mange er det for vanskelig å oppsøke hjelp, fordi de har det for vanskelig. Mange av disse ungdommene slår fast at det var muligheten for chatting som var avgjørende for at de våget å si ifra. Å si ting høyt første gangen er for vanskelig, mens å skrive det kan være en liten befrielse samt en start på å samle mot til å kunne prate om det.

LES OGSÅ: Helsesøster advarer mot farlige trender blant lokale ungdommer

Kommunen følger opp

Ordfører Kjersti Nythe Nilsen (Ap) lovte at kommunen vil følge opp forslaget. Forhåpentlig vil kommunen ha et svar klart innen sommerferien.

Rosthaug videregående skole i Buskerud har vært en pilotskole for chattetjeneste. Folkehelserådgiver i Buskerud, Åse Marit Hovden, sier til NRK at elevene gir uttrykk for at de opplevde det som vanskelig og uoversiktlig å vite med hvem man kan prate med om hva. Hvor de er og når de er tilgjengelig.

– Vi ser på chattetjenesten som en ny måte å jobbe på og støtte elevene, forklarer hun.

Artikkeltags