Nils bor i Tyskland – har søkt om å slippe eiendomsskatt i IØ

Mysen videreg. skole – 1960 
Disse tre sto for gjennomføringen av treffet; f.v. Bjørn Sletta (bosatt i Sveits), Anne-Irene Haug – født Granberg (Canada) og Nils Fredriksen (Tyskland). *** Local Caption *** Mysen videreg. skole – 1960

Mysen videreg. skole – 1960 Disse tre sto for gjennomføringen av treffet; f.v. Bjørn Sletta (bosatt i Sveits), Anne-Irene Haug – født Granberg (Canada) og Nils Fredriksen (Tyskland). *** Local Caption *** Mysen videreg. skole – 1960

Artikkelen er over 3 år gammel

Nils Fredriksen, som bor i Tyskland, har søkt om å slippe eiendomsskatt for hytta si ved Stora Le.

DEL
MARKER: Søknaden ble enstemmig avslått av formannskapet i Marker.

Urettferdig

Fredriksen viser til at han fra tidligere også må betale formuesskatt for hytta si. Det til tross for at han har formue under fribeløpets grense på 1,4 mill. kroner. Men ettersom har bor utenfor Norges grenser, gjelder ikke denne grensen. Han havner nemlig i skatetklasse 0.

LES OGSÅ: Kommunen får inn nesten 4 mill. kroner mer enn de regnet med på eiendomsskatt

At han må punge ut med begge typer skatt betegner han som urettferdig. Muligens er jeg den eneste fritidsbolig-eieren med skatteklasse 0 i Marker, skriver han i sitt protestbrev til kommunen.

Eneste søknad

Marker kommune påpeker i sakspapirene at kommunens muligheter for å gi fritak er begrenset. Verken eiendomsskatteloven eller Kommunenes sentralforbunds veileder åpner for at det kan gis fritak for eiendomssaktt med denne begrunnelsen.

Kommunen påpeker at det er flere med skatteklasse 0, men det er ikke kommet andre søkander om fritak med dette som bakgrunn.

Artikkeltags