Frykter at eiendomsskatten må brukes til å drifte kommunen

BEKYMRET: Kenneth Sirevåg (H) liker ikke tanken på at Marker kommune trolig må bruke eiendomsskatten til å drifte kommunen. ARKIVFOTO

BEKYMRET: Kenneth Sirevåg (H) liker ikke tanken på at Marker kommune trolig må bruke eiendomsskatten til å drifte kommunen. ARKIVFOTO Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Da Marker innførte eiendomsskatt var politikernes klare målsetning at den skulle brukes til investeringer. Den målsetningen begynner å henge i en tynn tråd.

DEL

MARKER: Høyres Kenneth Sirevåg er mer enn bekymret for at eiendomsskatten for 2018 må brukes til drift og ikke til investeringer. Det ga han klart uttrykk for på talerstolen i Marker kommunestyre tirsdag.

Bakgrunnen er at Marker-økonomien ikke lenger er inne på det hyggelige sporet, slik kommunen maktet å få til fra 2015. Fra å være Robek-kommune og med 0 kroner i disposisjonsfond i 2015, skjøt Marker-økonomien rett i været. På tre år vokste disposisjonsfondet til 33,7 mill. kroner.

LES OGSÅ: Han ble nedstemt i fellesnemnda, men fikk full støtte hos sine egne

Noe ordentlig "dritt"

Men rådmann Tove Skadsheim kunne legge fram tall som viser at intet tre vokser inn i himmelen. Ved utgangen av august hadde kommunens virksomheter et merforbruk på 6,3 millioner kroner sammenliget med budsjett. I tillegg er det en inntektssvikt på 2,1 millioner - med andre ord en ubalanse på 8,4 mill. kroner.

- Veldig bekymringsfullt, sa Sirevåg. - Nå må vi våge å ta upopulære innsparinger og unngå en ny Roberk-periode.

Vrarordfører Finn Labråten (KrF) fryktet at Marker i tiden som kommer står overfor flere usikkerhetsmomenter som liten kommune.

Morten Bakker (Ap) unnskyldte språkbruken , men sa rett ut at det er noe "dritt" å bruke eiendomsskatten til drift.

LES OGSÅ: Marker: Lurer du på hva naboen må betale i eiendomsskatt?

Dårlig ledelse av landet

Så hva er det som vipper feil vei i Marker? Sylvia Brandsrud (Sp) hadde denne forklaringen: - Jeg tror vi har dyktige og gode eldere i Marker kommune - det er en dårlig ledelse av landet som er forklaringen.

Rådmannen fastslår at situasjonen er spesielt utfordrende for omsorg, skole og barnehager. 

Artikkeltags