Her er det lite egnet for busstrafikk, mener politikere

TESTTUR: Bussjåfører i Nettbuss tok i vinter en testtur sammen med Marker kommune for å se på utfordringer i Ørje-trafikken. Her styrer bussjåfør Odd Volen bussen innover Tjernstubben. ARKIVFOTO

TESTTUR: Bussjåfører i Nettbuss tok i vinter en testtur sammen med Marker kommune for å se på utfordringer i Ørje-trafikken. Her styrer bussjåfør Odd Volen bussen innover Tjernstubben. ARKIVFOTO Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Deler av sentrum og veien Tjernstubben er lite egnet for busstrafikk.

DEL

MARKER: Det mener de folkevalgte i Markers plan- og miljøutvalg. Utvalget anmoder derfor administrasjonen i kommunen å finne løsninger i samarbeid med Nettbuss, slik at denne trafikken på sikt kan avvikles.

Forlenger prøveordning

Tjernstubben, som tidligere har vært stengt for busser og lastebiler, er midlertidig åpnet for busser etter at ny E18 har gitt Ørje et helt nytt trafikkmønster. Den midlertidige tillatelsen for busstrafikk er gitt ut april.

Nå er vi i mai, og kommunalsjef Vidar Østenby opplyser at bussene får trafikkere Tjernstubben inntil en permanent løsning er klar. Dette er i tråd med hva politikerne signaliserte under utvalgsmøtet. Men målet er altså å fjerne busstrafikken fra denne veien.

Vanskelig å komme fram

Ifølge saksutredningen er Ørje sentrum preget av mange dårlige løsninger trafikalt sett, med stor blanding av ulike trafikkgrupper. Nettbuss-sjåførene har gitt uttrykk for at sentrum preges av flere trange passasjer, hvor det er vanskelig å komme fram med buss. Sjåførene synes derimot ikke at Tjernstubben byr på spesielle problemer. Her er det beboere som har klaget sin nød.

Artikkeltags