– Det er den ultimate påskekrimmen

UDØDELIG SPENNING: Marker teaterselskap framfører det udødelige teaterstykket «Musefella» i Marker rådhus førstkommende fredag og lørdag. Den ultimate påskekrim, mener regissør Anneli Sollie.

UDØDELIG SPENNING: Marker teaterselskap framfører det udødelige teaterstykket «Musefella» i Marker rådhus førstkommende fredag og lørdag. Den ultimate påskekrim, mener regissør Anneli Sollie. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MARKER: Agatha Christies «Musefella» har fengslet publikum i 65 år. Marker teaterselskap skal heller ikke skuffe.

«Musefella», eller «the Mousetrap» som den heter på originalspråket, innehar flere rekorder i teaterverdenen. Blant annet har stykket blitt spilt kontinuerlig på St. Martin’s Theatre i london siden 1952. I år har Agatha Christis legendariske krim 65-årsjubileum, og Marker teaterselskap viser sin versjon fredag og lørdag. Regissør er Anneli Sollie.

– Hvorfor akkurat «Musefella»?

– Vi hadde lyst til å sette opp påskekrim igjen, som vi hadde sist for tre år siden. Musefella er utrolig morsomt å gjøre, og nå vil vi gjenta suksessen, smiler regissør Sollie.

– Hva er spesielt med historien?

– Det er den ultimate påskekrimmen. En ordentlig klassisk og udødelig krimfortelling. Stykket er kjent for å ha en slutt det er umulig å gjette seg til, og det heter at alle som ser det må sverge på å holde på hemmeligheten, sier Sollie.

– Kan du fortelle litt hva det dreier seg om?

– Det nygifte ekteparet Giles og Mollie Ralston (Christian Nesset og Marthe Gabrielsen) har arvet et gammelt hus, som i anledning den kommende påsken åpnes som pensjonat. Sammen med tidenes snøstorm ankommer gjestene: Christoffer Wren (Roger Studsrud), Leslie Casewell (Irene W. Nesset), Major Metcalf (Thor Mauritzen) og Fru Boyle (Lill Halvardsson). Inn fra kulden kommer også Herr Parraviccini- Jon (Arne Dehli) og Kriminal assistent Trotter (Dag Olav Høgås). Arne Dehli røyker pipe og hjelper oss på vei mot løsningen av årets påskekrim. Med Marianne Fosser på piano, legger Sollie til.

Resten er en godt bevart hemmelighet.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags