De har bidratt til et stjerneklart sentrum til jul

F.v. Marianne Søgaard (54), Martha Thorsen (71), Bente Eriksen (57), virksomhetsleder Else Marit Svendsen (59), Viktoria Marie Martinsen (21), Jorunn Reppesgård (71), Marie Moe (55), Kai Orbraaten (48) og Katrine Grini (41) jobber i bruktbutikken på Ørje. To frivillige var ikke til stede da bildet ble tatt.

F.v. Marianne Søgaard (54), Martha Thorsen (71), Bente Eriksen (57), virksomhetsleder Else Marit Svendsen (59), Viktoria Marie Martinsen (21), Jorunn Reppesgård (71), Marie Moe (55), Kai Orbraaten (48) og Katrine Grini (41) jobber i bruktbutikken på Ørje. To frivillige var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Takket være de frivillige har bruktbutikken fått et pent overskudd som går til nye stjerner i Ørje sentrum.

DEL

MARKER: Samvirkelaget bruktbutikk i Storgata i Ørje drives av kommunen. Den daglig driften står frivillige for. Ansvaret for driften har Else Marit Svendsen, virksomhetsleder for kultur, fritid og bibliotek i kommunen. Hun opplyser at overskuddet fra driften er satt på fond. Nylig vedtok formannskapet å bevilge 60.000 kroner fra fondet til julegatebelysning i sentrum.

– Det er hyggelig at vår arbeidsinnsats bidrar til å pynte opp Storgata, sier en av de frivillige, Kai Orbraaten.

Les også: Står på egne bein

Julepyntet butikk

Varene som selges i bruktbutikken er gitt av privatpersoner. Der er det blant annet klær, gardiner og kjøkkenutstyr. Deler av butikken er nå fylt opp av nisser, engler, lys, pynt og andre julevarer.

Bruktbutikken er åpen fem timer hver dag fra tirsdag til og med lørdag.

(Saken fortsetter under bildet)

Marianne Søgaard (t.v.) (54) og Viktoria Marie Martinsen (21) viser fram julepynt i butikken. Søgaard er leder for de frivillige i butikken. – Folk kjøper gjerne brukte ting, forteller hun.

Marianne Søgaard (t.v.) (54) og Viktoria Marie Martinsen (21) viser fram julepynt i butikken. Søgaard er leder for de frivillige i butikken. – Folk kjøper gjerne brukte ting, forteller hun. Foto:

Koster 120.000 kroner

Kommunalsjef Vidar Østenby opplyser at de 17 stjernene med tilkoblingsutstyr koster rundt 120.000 kroner.

– Vi har innhentet tilbud fra flere leverandører, men landet på Nilsen Sport og Elektrisk som hadde et tilbud som er innenfor rammen kommunen har råd til. Det er hyggelig å handle lokalt, sier han.

De resterende 60.000 kronene dekkes av et fylkeskommunalt tilskudd og et fond kommunen har til fysiske tiltak i Ørje sentrum.

(Saken fortsetter under bildet)

F.v. Katrine Grini (41), Martha Thorsen (71), Kai Orbraaten (48), Bente Eriksen (57) og Jorunn Reppesgård (71) selger brukte gardiner til jul.

F.v. Katrine Grini (41), Martha Thorsen (71), Kai Orbraaten (48), Bente Eriksen (57) og Jorunn Reppesgård (71) selger brukte gardiner til jul. Foto:

Stjerner og trær

Det blir totalt 17 stjerner i Storgata – fra rundkjøringen, gjennom sentrum og ned til E18 mot slusene. Men det blir også juletrær ved brygga, Sluseporten, Marker bo- og servicesenter og Trekanten. Det store juletreet blir stående på torget ved Mosbæk.

(Saken fortsetter under bildet)

17 stjerner henger i lyktestolpene i Storgata i Ørje.

17 stjerner henger i lyktestolpene i Storgata i Ørje.

– Gutta på teknisk har trålet kommunen for å finne et fint juletre på torget. Så fant de et like ved huset de holder til i på Kilebu, forteller han.

Østenby gir karene i Lions all honnør.

– Med livet som innsats har de klatre opp og montert små juletrær i lyktestolpene i sentrum i mange år. Nå blir disse erstattet med stjerner. Men Lions skal også i år henge opp mellom 15 og 20 små trær i sidegater i Ørje, sier han. I tillegg blir det lysdrapering i rundkjøringen og ned mot Statoil.

Østenby legger til at endringen i juledekorasjonene i Ørje er en følge av at Lions ikke lenger kunne påta seg samme ansvar som tidligere.

– Da måtte vi se etter andre løsninger, sier han.

Stjernene i Ørje er kjøpt lokalt, hos Nilsen Sport og Elektrisk, etter at flere tilbud var hentet inn.

Stjernene i Ørje er kjøpt lokalt, hos Nilsen Sport og Elektrisk, etter at flere tilbud var hentet inn. Foto:

Les også: Dropper Black Friday - dette gjør de i stedet

Artikkeltags