Marker: Kjellsen er samboer med Kristiane Jovall – som igjen er datter til Ingebjørg og Reidar Joval – som driver både campingplass og lavvoleir på Joval gård. Sammen med en kamerat var Roar Kjellsen ute i båt da han fikk se flasken.

– Da tøffet vi hjem for å hente ungene våre – slik at de skulle få være med på dette. For vi skjønte jo at dette var et stunt. Det står jo også på flasken, forklarer han.

Slepet til lavvoleiren

Sammen slepet de to karene og en ungeskokk den digre flaskeposten til land ved lavvoleiren. Der lå den da Smaalenenes Avis kom på besøk.

– Dette har vi jobbet veldig hardt med, forklarte Sondre Kjellsen, Roar Kjellsens sønn. Hjelpsom og velvillig fører han an ned til brygga – hvor flasken ligger. Lurer litt på om ikke journalisten kanskje bør ta av seg de glatte skoene og sette disse igjen på brygga. Påser at samme journalist har flytevest på – og at fotovinkelen er grei. Så sleper de flasken, med pappa ved påhengsmotoren, et lite stykke ut på sjøen. Sånn bare for bildets skyld. For flasken skal tilbake til bryggen.

– Vi vil ikke risikere at den blåser på land eller inn i sivet igjen, forklarer Roar Kjellsen. Han vurderer å slepe den ut til en bøye i vika – slik at andre som ser den, kan taue den et stykke med seg. For nettopp det er hele greia. De som kommer forbi, kan slepe med seg flaskeposten så langt de vil. Skulle noen finne på å sluse den ned, vil imidlertid lokalavisen veldig gjerne være med.

Men hvorfor og hvordan har dette stuntet blitt til? Det har Stige Helge Basnes, lærer ved Kjelle videregående skole på Bjørkelangen i Aurskog/Høland, svar på.

Sjøsatt i mai

Kjelleflaska er en flaskepost som ble sjøsatt av Kjelle videregående skole 27. mai. Målet er at denne skal ta seg hele veien fra Aurskog-Høland ned til Halden via Haldenvassdraget. Dette er en idé elevene ved skolen hadde – for å sette et ekstra søkelys på vannkvaliteten i Haldenvassdraget, forklarer han.

Ideen ble født i fjor høst. Mange trodde ikke det var mulig å gjennomføre dette. Men en faglærer, to elever ved Kjelle videregående skole og et velvillig næringsliv ville det annerledes. Nå har flasken kommet til Rødenessjøen – og du kan hjelpe den videre på sin ferd mot Halden.

– Vi ved Kjelle videregående skole håper at flasken møter samme entusiasme og velvilje i Østfold som i Akershus, sier Basnes. Kjelleflaska har en egen Facebook-side hvor du hele tiden kan være oppdatert på hvor flasken befinner seg. Foruten en gps, er flasken tom.