Gå til sidens hovedinnhold

Selv etter rettsaken har striden om sti ut til hytteeiere blusset opp igjen

Artikkelen er over 3 år gammel

I juni forelå dom etter rettssak mellom grunneier og seks hytteeiere på Viksøya i Stora Le. Men striden blusser fortsatt.

MARKER: Stridens kjerne er hvordan hytteeierne skal komme seg ut til øya. Løsningen er en flytebrygge i vinterhalvåret (når båt er en umulighet og isen ikke til å stole på). Denne retten slås fast i dommen.

Men hvilken trasé som skal brukes fram til flytebrygga, er et uavklart spørsmål. Så uavklart at Marker kommune må opptre som megler.

LES OGSÅ: Dette sundet har skapt tøff konflikt mellom hytteeiere og grunneier

Over to hyttetomter

Nå går traseen over to hyttetomter inne på land. Det liker hytteeierne svært dårlig og språkbruken skal ha vært tøff. Ifølge Marker kommune er stien forbi hyttene ikke i samsvar med avtale med grunneier og vilkårene som Marker kommune har satt for flytebrygga.

Hvis Viken hytteforening ikke kan sørge for atkomst utenom hyttetomtene, må flytebrygga fjernes, heter det i svaret fra Marker kommune.

LES OGSÅ: Må ha bru for å komme seg ut til øy – men mangler avtale

En gang for alle

Hytteeierne skriver på sin side at de er blitt enige med grunneier om hvor ny sti skal gå. Nå ønsker de en ny gjennomgang med grunneieren, for så å merke klart og tydelig hvor de skal gå. I tillegg bør det utarbeides nødvendig dokumentasjon slik at saken blir lagt død en gang for alle, konkluderer de,

Kommentarer til denne saken